Fröken Vanilla!

Fröken Vanilla är ett 33årigt yrväder med myror i brallan, häng med!!!

Happy ending!

Kategori: Allmänt

Ligger på soffan med lite tandvärk och låter timmarna mot tolvslaget glida fram:). Har en flaska rosa skumpa till tolvslaget och min tokfina STHLM klänning som jag bara har till fint ligger i sin lilla påse. Känns lite småmysigt och jag är väldigt förväntansfull på det nya året. Nyårsafton ska dock firas lugnt hemma med nära och kära men hela 2013 ligger framför mig och jag är så nyfiken hur mitt liv ser ut ett år från nu. Man vet aldrig vad som väntar och vad som sker. Bra saker, roliga saker, sorgliga saker och tråkigheter. Man vet aldrig. Men det är charmen! Men jag kommer köra på som vanligt "All in" hela 2013 precis som vanligt och inte dra mig för att kasta mig in i nya saker. Nytt för i år blir nog att även försöka avsluta sånt jag påbörjat;))

Att bygga upp kroppen

Kategori: Träning

Jag har tidigare helt varit inne på att träna och samtidigt hålla ett konstant underskott på kcal. Under de senaste 1,5 månaden har jag lärt mig massor och fått resultat. Som jag skrivit tidigare i bloggen så var jag underviktig i början av sommaren och har efter det slutat att konditions träna så mycket och lagt på mig igen. Ligger just nu i mitten av normalkurvan i BMI och bygger upp muskler.
Efter råd och hjälp har jag fått veta om detta som kallas för bulk. Men jag fitnessbulkar inte utan skulle nog kalla det för vardagsbulk. Jag äter bra och rätt och försöker att inte ligga på underskott på kcal utan helst ett litet överskott. Har styrketränat förut för länge sedan men tyckt att det inte varit något för mig och att resultatet har dröjt och aldrig infunnit sig. Men nu! Inser att anledningen till uteblivet resultat tidigare berott på att jag brutit ner musklerna istället för att bygga upp dem. Har på bara 1,5 månad fått synliga armmuskeler. Eller tja, jag ser skillnad!
Jag ska vara helt ärlig och säga att det är tråkigt att träna. Tristessen är ett faktum MEN tristessen av överskottsenergi är värre. Snart om ett par veckor ska jag börja jobba på att få undan överskottsfettet och få fram musklerna. Detta är ju sjukt spännande och att få resultat såhär snabbt av träningen är så häftigt! Men jag var inte otränad när jag började heller men mer kondition och bålstyrka då, nu kan jag göra flera armhävningar på tårna något jag tidigare klarat max en tidigare.

Nu nalkas det nya året

Kategori:

Jaha en resumé på vad jag hunnit med 2012. Vågar jag ens skriva det? Jag skiter faktiskt i det... Tonar ner "the crazy shit" liksom. Men jag har hunnit med att träffa massor med nya fina vänner och andra människor. Har hunnit med kopiösa mängder impulsiva tokiga idéer, de ena värre än de andra;) Pussat både prinsar och grodor och haft det alldeles alldeles underbart och fördjävligt på samma gång, allt i en stor härlig blandning!

AJ!

Kategori:

Inte van med roddmaskin uppenbarligen. 45min igår = invalido idag. AJ!

Jisses!

Kategori: ADHD

Vilket flyt jag hade på gymet! 1,5timmars glid!!! Rodde ca 45min och körde igenom hela kroppen med vikter. Sen kom det tunga! Traska de ca5km för att hämta kidz och sen hem med barnvagn i blixthalka. Var helt slut när jag kom hem! Phew! Aldrig mer sådan promenad direkt efter gymet!

Nu hinner jag ej till gymmet mer denna vecka då jag har mina troll. Men en yogamatta ett gediget hantelsett och ett riktigt bra löpband får stå till tjänst så det ska nog lösa sig.

Nu ska sömnen komma ordning också. Har sovit massor i två dygn och lär nog ha ett och annat problem med den varan närmsta nätterna... Har inte hunnit till läkaren igen då det varit stängt eller att tele-kön redan är fullbokad. Suck!!!

-2cm

Kategori: Träning

Minus 2cm i midja trotts bulk och trotts jul. Coolt! Nu kör vi!!!

The return to the gym!

Kategori: Allmänt

Gymet öppnade igår en kort stund men jag hade migrän just då så får bli efter julpremiär idag för mig. Har startat min gymperiod med bulk. Alltså jag har ätit mycket och bra mat. Perfekt under julen! Mycket nötter, fet fisk, ägg och feta mejerier. Godis har det dock inte blivit mycket av... Börjar se att kroppen börjar forma sig under underhudsfettet. Är inte riktigt klar än men ska börja med något som heter deffa sen och få fram det jag under denna tid håller på att bygga upp. Detta är spännande. Mitt mål är riktigt snygga tonade armar och axlar och en rumpa to die for. Men jag vill inte ha rutor på magen. Lite linjer men inget sexpack tack. Har varit mycket nogran med att förklara detta för min gymvärd som lagt upp programmet efter mina petnoga önskemål men kände att hon kanske inte lyssnade helt noga. Eller att jag mycket möjligt är orealistisk.

Julmatskula

Kategori: Träning

Herregud efter helgens frossa så ser man nästan gravid ut. Typ som om man var i vecka 20 eller något. Hahaha, gymmet öppnar först i morgon så då blir det jäklar anama där!!! Observera att bilden är tagen innan julbordet...

Jul

Kategori: Allmänt

Jisses! Denna panikstress inför julen. Är det så att svenskar är korkade? Vi firar liksom hela julen ihoptryckt på en halv dag. Det är Kalle middag och julklappar alla går på varandra och stressar. Jag har proppsat på att vi ska göra om schemat varje år så att vi åtminstone kör middagen efter Kalle och sen julklappar. I år blev det så och varje år blir det bättre när man gör så. Men att sköta mat och Kalle en dag och julklappar på morgonen 25e hade varit ännu bättre och mindre stress. Allt som är fint och trevligt med julen försvinner i ett hav av inlagspapper och stress. Barnen är så utpumpade av förväntningar på eftermiddagen att de somnar bums eller grinar hysteriskt. Varje år kommer jag på mig själv med att smita på toa med tidningar (senare år mobilen) för att ta det lite piano en stund. Det blir så rörigt och mycket ibland att det är skönt. Igår blev jag dock sjuk på riktigt och fick besöka wc åtskilliga gånger.

Vår ju blev mysig i min familj. Det blev lugnare än det brukar och det var en fin mysig stämning. Men stressen och rörligheten kommer man nog aldrig ifrån...

Nu ut i snöyran! Ska springa 8km har jag tänkt.

Lite smådöd

Kategori: Allmänt

Fest fest och fest. Hade en galen natt med kära vänner i min hemstad. Blev riktigt kul och galet som vanligt. Ska inte gå in på detaljer men det blev ett stort pusskalas;) Nu försöker jag strukturera inför morgondagen. Har 0-julkänsla ändå har jag massor med borden. Har tryckt i mig massor med pizza och kaffe mot segheten men just pizzan var en dålig ide. Blev om möjligt ännu segare. Fryser och vill helst krypa ner i en säng.

Vet ni! Något som är fruktansvärt effektivt mot om man fryser är mössa. Det liksom blir som en stor kork på huvudet som håller värmen kvar i kroppen eller något...

Men helst av allt vill jag sova

Kategori: ADHD

Packar, donar, städar, tvättar, fixar i ordning mig och håller på men helst vill jag bara skita i allt och sova. Eller nej men varje moment är drygt och jag har så många moment igång och även om jag pysslar med det ena så gnager det att jag borde göra det andra fast jag ska göra allt ihop men jag vill göra det samtidigt! Kommer ingen vart som det är nu så jag sitter rakt upp och ner och glor. Vet ej vart jag ska börja. Blää, känner för att bara gå och lägga mig och fortsätta glo. Jävla julstress!!!

Ibland gör hon tok

Kategori: Livet som singel

Jiiissses min impulskontroll är 0,00! Jag hittar på massor med saker. Eller hittar på. Tanken kommer upp och innan jag ens hunnit tänka klart så har jag redan satt tanken i verk!!! Helt stört. Nu har jag gjort det igen och Bläää!

Men ikväll är det iaf paaartyyy! Hehe då kan jag dränka mina sorger;) Eller sorger är väll fel ord...

Hemma igen

Kategori: Allmänt

Så nu har jag varit hos frisören och sen spenderade jag 1,5 timme på gymet. Hittade någon proteinshake som jag hällde i mig efter. Den smakade riktigt gott faktikst. Hoppas kroppen tyckte det var en trevlig överaskning. Om jag hinner så tar jag nog en liten konditionsrunda i morgon också. Kan behövas innan julfrossan;)

MEN i morgon kväll, då jäklar är det party!!! Jag och syster samt ett helt gäng vänner ska ut och cluba. Kommer bli galet!!!^^

Phew

Kategori:

Har lagt mig i horisontalläge! Ätit sushilunch och nu har jag 20min att ta kål på innan jag ska till frisören. Passar på att snylta kaffe hos mitt ex som bor mitt i stan. Så det blev horisontalläge i ett hav av julklappar. Jag blir alldeles matt i hela huvudet av att vara på stan. Det är så körigt och förvirrande. Folk överallt och stress. Efter frisören får det bli gymet. Där är det iaf lite folk under julen. Skumt! Trode faktikst folk tränade hysteriskt av alla julbord och allt godis men så verkar det inte vara. Well skönt för mig iaf som har fri tillgång till hela gymet själv;)

In medias res!

Kategori:

Snön sprutar och jag morrar med gasen i botten. Bilen sitter fast och blockerar två körfält och köerna bildas. Några går ut för att hjälpa mig men ingen lyckas. Bärgning 3meter tillbaka till parkeringen fick det bli! Crap!!!

Senare på Ica Maxi med lånad bil.
Fattar inte varför min kundvagn inte lossnar fast jag stoppat in en tia. Tar fram nycklar och trycker in den längre rycker och drar och är ganska så skitförbannad och muttrar över alla jävla ligistungdommar som ska hålla på med kundvagnar!!! Ser sen att jag stoppat in tian i femkronorshålet och tja, den sitter där den sitter. Visslar och går vidare;)

Inne på maxi utan handlingslista eller plan går det som det går. Kommer hem med mycket onödigt och några nödvändiga saker men glömmer väll hälften typ. På't igen idag bara!!!
Dagen avslutades med att jag tog ut mins julagretioner på löpbandet. Min första mil på en timme, dock på löpband med ändå!!!

Snart frisör sen gym och efter det på julkarusellen igen!

Vaknade med page

Kategori:

Haha orkade inte platta håret innan sänggåeende igår och lade mig med fuktigt hår, så här såg det ut när jag vaknade upp, så lockigt att det blivit en kort page! Tack gode gud för plattången fast detta fungerar knappt med plattång så in i duschen...

Tråk Vanilla

Kategori:

Ja jag har fasiken blivit tråkig! Jag skriver endast om min träning. Men jag gör så mycket mer egentligen. Detta är jag i ett nötskal, kommer på en ny hobby och går all in! Just nu tränar jag ca 5dagar/vecka detta är på läkarordenation för att ta bort lite energi MEN jag har ju lagt ner min själ i detta nu. MEN det ÄR tråkigt att träna, det ger mig inget att träna mer än de uppenbara sakerna som bättre hälsa, kondition och fastare kropp. Det som jag behöver när jag tränar är att det ger mig något själsligt. Att bli bra på något som kan vara bra att kunna eller något som är kul när man utför det. Ser detta med träningen just nu som en fribiljett att vara riktigt fit när jag faktikst kommer på alla dessa saker jag vill göra så jag kämpar på med gymet. Jag tycker det är roligt att jag tränar men själva momentet är tråkigt även om jag gillar känslan av att kroppen bränner och mjölksyran pumpar.

I morgon ska jag ner på stan och kolla lite grejjer. Tänkte faktikst kika på något sådant där pulver att ha efter träningen för om sanningen ska fram så är nog inte cocacola och skumtomtar den bästa återhämtningen efter träningen... och även om jag verkligen försöker få till det där med mat varje dag så är det inte alltid jag lyckas och då kan ju pulvret vara bra som ett skyddsnät liksom:)

Proteindrinkar?!

Kategori:

Igår sprang jag 8km och idag blev det gym + lite crosstrainer, roddmaskin och steppmaskin. Ni som tror att jag springer runt mellan alla atraktioner på gymet som snurresprätt på speed tror helt rätt. I 1,5 timme förlustade jag mig i denna inomhuslekpark för vuxna:) Sitter och klurar på proteinpullver. Tillsynes tjocka människor häller i sig dessa drinkar i flaskor på gymet sen lyfter de en hantel, tar en till klunk och går till nästa sak och kör proceduren igen. Jag fattar inte när och varför och vem ska dricka dessa? Borde jag dricka sånna?

Well well nu har snön lagt sig över stan och det ser ut som ett helt hav av vaniljglass (så jävla poetiskt!). Snart middag med en god vän!

Mjölksyra

Kategori:

Hemma efter 1,5timme på gymmet! Fy vad göt det är att känna mjölksyran bubblan och musklerna svida. På riktigt! Det liksom känna att man tränar. Utan det blir det tråkigt. Sen var det ett simlag med killar vad jag bedömde i 18-20åraåldern i mycket små badbyxor. Så hade lite underhållning när jag höll på som bäst där;) Ögongodis skadar ju ingen;)

Mitt hår-år!

Kategori:

Efter mycket om och men efter min skilsmässa så tappade jag mycket vikt både medvetet och omedvetet. Blev FÖR mycket! Så illa i slutet att jag tappade massor av hår. Jag var sjukt tunnhårig och efter prover på VC så låg jag inte bra till. I sommars kapade jag av mitt en gång så långa fina hår som då bara var stripor och nu är det på utväxt. Vill ha tillbaka mitt långa tjocka hår:)) Saknar att ha det där långa att kunna släppa ut, locka och göra fint. När det var som tunnast köpte jag ett clip in sett från rapunzel men det var svårt att sätta i snyggt själv men funderar på att köpa mig ett nytt att ha medan mitt är på utväxt. För det är sååå trist med axellångt hår. Det är för kort för roliga frisyrer och för långt att göra sådär busigt...

Randiga bilden är mig innan skilsmässan när håret mådde bra.
På bilden med mössan (tagen i februari) ser ni hur tunt det var innan jag klippte av det..
Det som växer ut nu är tjockt och fint iaf:)) Längtar tills det är som randiga bilden:))

VAB

Kategori:

Phew! Barnen är hos deras far! Inget gick som tänkt idag (suprise!). Stor dotter hemma sjuk! Nu är jag helt slut! Dags för gymet men det känns svårmotiverat. Men nää jag vill dit men kan ingen lyfta på taket plocka upp mig och sen stoppa in mig på gymet?! Jag vill banne mig ej ut i detta slask! Det är det som tar emot nämlisch...
Så jag ligger på mage i sängen med kaffe och dator i högsta hugg och gymväskan bredvid... Brukar dock vara ivägskuttandes runt 17:30 ungefär. Min tid under dygnet då jag kvicknar till...

Innehelg!

Kategori:

Vädret har varit under all kritik denna helg! Töväder med snöblandat regn! Trist:( Jag och barnen har roat oss inomhus med diverse julstök så ingen direkt nöd på oss. I morgon är det upp till skola och dagis och denna helg med barnen är slut. Nästa gång vi ses är det julafton:)) Jag har en väldigt jäktig vecka framför mig MEN jag har en plan för morgondagen:)

- Gå upp
- Ringa VC
- Laga frukost
- Väcka och klä på barn
- Äta frukost
- Lämna barn
- Hem och packa gymväskan
- Laga lunch och äta
- Ev gå till VC
- Gå till gymet
- Laga och äta middag
- Varva ner med en film
- Sova! Eller iaf försöka...

Denna lista ska försöka hållas till punkt och pricka så gott det går:) Låter det som vardag för er? Detta är en utmaning för mig...

Nu ger jag upp

Kategori:

Nää kl är 05 och jag sover inte än. Nu går jag upp och skiter i det här. Känner mig ganska sömnig egentligen men om ett par timmar vaknar mina små hjärtan och då är det fullt ös med frukost och grejjer. Lika bra att gå upp och se om det kanske är något på tv:) Troligtvis inte;) En dubbel espresso och tända ljus i soffan gör susen iaf:))

Inte på banan!

Kategori:

Jag är inte på banan öht just nu! Jag sover inte, jag äter inte lagad mat som det var tänkt jag missköter alla basala saker IGEN. Varför gör jag inget åt det då kan undras?! Jag vet inte! Det är görsvårt att hitta vart jag ska börja igen. Lite som att hoppa långrep och "hoppa in åt fel håll" eller att stå och försöka hoppa av ett tåg i farten är nog en bättre bildlig förklaring. Måste ta en pausdag och bara tänka ut och göra en plan. Det fungerar inte att ställa klockan på 07 och bara göra allt som jag bör!

Har ju aldrig tänkt på att detta varit så jobbigt förut. Eller jo jag har ju undrat mycket över den enorma portion självdisciplin alla andra verkar ha. Nu är hjälpen nära för mig och jag blir mer och mer less för varje dag!

Fick besked på min ansökan från antagningen för några dagar sen på min mail! WTF, har jag sökt till högskolan var min tanke?! Jajamen, det hade jag. Massor med språkkurser?! Har ett vagt minne att jag med en flaska vin i höstas tyckte det vore cool att vara mångspråkig och sökt en massa språkkurser och mattekurser... Jisses!

FOKUS VANILLA, F-O-K-U-S!!!


Oopsie!

Dagens verk

Kategori:

Hemmagjord pepparkaksdeg, hemmaritade mallar och två händer. Shit detta var svettigt. Upptäckte även att mitt paket med florsocker var ett paket med pärlsocker... Well, efter att ha funderat på att kasta deg, kavel, kartong och kavel samt bryta sönder linjalen och hoppa på hela skiten så ser det iaf ut som en kyrka... MEN den jäveln ska vara glad att den står upp öht, *blänger ilsket* I morgon blir det kristyr på eländet och stora förhoppningar på att det blir fint:) Om inte så ska jag göra ett upp och nedvänt kors och massor med välta pepparkaksgravstenar samt en slaktad pepparkaksget, konvertera till den sataniska bibeln och bestämt hävda att tanken var att det skulle se ut som kroppen efter en nedbränd kyrka. Bara för att!!!

Nu är jag inte religös öht så anledningen att det blev just en kyrka vet jag ej, dålig fantasi kanske;)

Ännu en blooper

Kategori: Allmänt

I slutet på augusti eller om det var första dagarna i september som jag åkte för att plocka upp syster på skavsta. På vägen fanns ett stort tjusigt flygplan där det stod "FÖRSVARSMAKTEN". Jag tänkte åh det där ville jag göra så det var bara att köra av och ta en paus för att googla i mobilen. Jag fungerar så. Jag tänker inte, jag gör! Vipps var rekryteringen i full gång. Det skulle vara awesome och allt om jag inte missat den lilla detaljen att det är inryckning i januari!!! Hade tackat nej innan iaf. Bestämde mig för att plgga färdigt den korta tid jag har kvar på min SSK-utbildning. Men jag förstår helt klart varför de flesta krig pågår på varmare breddgrader. Vi här i norr inser hur drygt det är att gå utanför dörren mellan november och april och slutar mucka bråk och hinner glömma varför vi var arga lagom till våren och de spirande vårkänslorna.


Såå jag inser att jag löst världsfreden. Låt alla som ska slåss göra upp i Norrland i mitten på december så går det undan. Ingen har lust att liga ute i snön och tjafsa. Folk vill sitta inne med nära och kära och bli varma och snälla med pepparkakor och glögg. Hmm ska banne mig skriva ett brev till FN...

Oj glömde...

Kategori:

Här är middagen... Den är lagad dagen till ära och i övrigt har jag ätit fler pepparkakor än det finns stjärnor i himlen;)

Intressesmurfarna onanerar... Over and out!

Phew

Kategori:

Hahaha dagens löpbandsträning och gym = 0,00. MEN... 5vänder upp och ner i tvättstuga, 45 min framgrävning av min bil ur vad som från början såg ut som en igloo på hjul (SJUKT jobbigt!!!), sedan 60min promenad fram och tillbaka till dagis för att hämta barn varav 30min (tillbakavägen bärandes på 3,5åring. Jag orkar inte träna idag och det grämer mig. Jag har aldrig haft ont i ryggen men idag känner jag att svanken ömmar av kånkandet av liten tjej ( som efter 10min kändes som liten elefant;))

MEN har jag inte vid denna tid i morgon sprungit 60min intervall så ska jag piska min egen rumpa;)

My lovely little mess!

Kategori: Allmänt

Normala människor som lever som singlar, vänder inte de på dygnet, lever i en ständig oreda, kommer försent jämt hittar aldrig sina nycklar, sätter en bulldeg och kastar den för att man har tröttnat på att baka bullar efter jästiden, glömmer stänga av plattången på fiskbensparketten, käkar frysta lussebullar till lunch, kexchoklad till frukost, kommer på 10 nya framtidsplaner i veckan och sätter iaf hälften i verk för att sedan dö ut veckan efter då nya uppstår, inser att bästa stället att leta efter saker som är borta är under sängen där man även om oftast hittar salmiakpatroner som man glömt av på golvet... (a treat när man är som stressigast och letar efter bilnycklarna liksom...) kommer säkert på 100 till saker som sätter färgar min vardag och som gör att jag är jag JA! Är det bara jag?!! Näää det tror jag inte på;)

Jisses, panikstress!

Kategori:

Försovning, hets, stress, raseriutbrott och annat härligt. Min morgon (well, i min värld är det fortfarande mitt i natten) i ett nötskal. Om jag tar det lugnt på morgonen så är vi klara strax efter lunch. Men jag har sovit 2,5timme och är pigg (såklart) kommer dock vara trött lagom till lunch då jag antagligen kommer sova en stund för att sedan lyckas vända dygnet lite till. Medicinen gör inget längre jag håller mig vaken på den. Jag är tillbaka på ruta ett eller mjä gick fram till ruta tio och är tillbaka på ruta tre typ. Alltid något! På't igen bara:-) Ringa doktor, ny medicin och allt det där. Jag sover iaf mer än 20timmar/vecka nu och det är framsteg även om det fortfarande inte är tillräckligt.

Nu KAFFEEEEE!!!! Haha tappade min mössa i all kaffestress när jag tänkte äsch den kommer väll fram och gick tillbaka till min kaffe så hittade jag den;) Virrpanna;)

Aj aj aj!

Kategori:

Ligger vaken med magsmärtor. Det är inte magsjuka för jag mår inte illa och det är inget som kommer ut ur någon kroppsöppning. MEN jag måste ha ätit något jag inte mår bra av. Magen är svullen och jag ligger och kvider. Går ej att sova. Hadde så här förra helgen också. Men kan inte komma på vad det är jag är så känslig för?! Mjölk äter eller dricker jag dagligen, nötter har jag uteslutit redan eftersom jag kliar i halsen och får prickar av dem. Det enda jag ätit i helgen och idag som jag inte sp ofta äter är bröd. Brukar äta rostbröd med nutella men eftersom jag får reaktion på nötter har jag inte vågat... Så nu har jag inte ätit bröd på länge förutom för två veckor sedani helgen och idag (igår om vi ska va petiga med klockan. Men varför skulle denna reaktion komma nu hux flux?! Det måste vara något annat som gör det...Blää! Bara det inte är magsjuka på G iaf:(( Fast det är förvisso övergåeende, det är inte känslighet för födoämne...

Äggvåffla med sylt och grädde är inte ok!!!

Kategori:

Jag använder en app som heter shapeup. Den är asbra och man kan ha koll på vad man får i sig. Jag är riktigt kass på att få i mig mat när jag ej har mina barn utan det blir småplock och så. Försöker verkligen skärpa mig. Men idag blev det våffla med hjortronsylt och gräddklick. Kollade sedan upp det i Shapeup. Visste ju att det inte var nyttigt men HJÄLP! Ser ut som jag har överätit AB! Hahaha väger upp för de andra dagarnas slarv åt andra hållet;)

Wohoo

Kategori:

Jag lagade middag. Äggvåfflor med hjortronsylt:)) Det gick som tänkt iaf. Har flängt runt hela dagen och verkligen INGENTING har blivit gjort eller som tänkt. Missade ännu ett luciatåg och kom instövlandes lagom till luciatåget gått ut. Fy fan vad jag skäms:( Funderar på hur jag ska överleva helgen. Är ju helt ur gängorna vad gäller rutiner och nu har jag tre små tjejer som också behöver rutiner. Det får bli att be om hjälp helt enkelt... Måste ringa vårdcentralen igen i morgon!!!

Han käka lussebulle med min lusseloppa iaf:)

Off to Lusse "utklädd" till Kurt Cobain med bröst!

Kategori:

Försökte hitta lämpligt plagg att ta på mig. Faktum är att tvättkorgem är tom men jag har inga rena kläder (*viskar* de ligger under min säng;)) Well, hittade min röda skjorta som tom var struken!!! Passande med rött och jag ser faktigst ut som Kurt Cobain med bröst och utan skägg!!! Vist gör jag?!!!

Motvilligt!

Kategori:

Fuck kommer ihåg hur jag stängde av larmet i morse. Vaknade dock kl 11:12 idag. Tanken var löpband 60min Men pratade med min käre far igår som är vääääldigt duktig på det här med träning (gympaledare för bla Medelstyrka, intensiv och Core på F&S de senaste 17åren...) Han sa att min seghet på gymet igår berodde på att kroppen kört 3dagar i rad och jag behöver vila och dessutom måste vara mer noga med att äta ordentligt innan (no shit!) Nu står jag i valet och kvalet, löpband eller vila. Det sistnämnda fungerar bäst med mintidsbrist och det matintag jag hitills nämligen en banan.

Fy jag håller på att tappa det här helt! Tid mat sömn och träna. Hur svårt ska det vara?! Idag kommer mina små troll hem till mig och det ska bli kul men träna blir nog ett minne blott om jag inte löser det på något sätt...

Jaja i värsta fall tränar jag 4dagar denna vecka i stället för 5 och det är ju helt ok, eller hur?


//Hopplös relativt nyvaken Vanilla

Major failure

Kategori:

Dagen gick ej som planerat över huvud taget. Vaknade 13:15 (har sovit trotts 8 larm på högsta volym och inte ens snozat!!! )typiskt dåligt när man ska duscha, käka och packa gymväskan innan luciafirandet kl 14 (tar 30min att traska dit. Hoppade över att äta sprang i stort sett till luciagrejset. Hittade på vägen en gammla man med rolator som kört omkull i en snödriva. Folk bara gick förbi och glodde?! WTF! Hjälpte gammal man upp på fötter och såg till att han mådde bra sen sprang jag vidare och kom fram lagom till att luciagrejset var slut *skäms*. Han till gymmet iaf. Men med endast en banan och lite paj i magen gick det seeeeeegt! Men jag gjorde mitt. Har inte lagat middag heller utan det blev keso och avokado och till det ett glas vin... SKÄMS Vanilla! Nya tag i morgon!

Kära tomten!

Kategori:

Fröken Vanilla har varit tämligen stygg i år men har ändå några önskningar ;)

Här är dem...
Samtliga från junkyard.se där bilderna är stulna... Svarta luvtröjan är från Urban classic vilket ej framgår som de gör på de andra T-shirtarna;) Satte eld på min ena WESC Tshirt i somras när jag skulle röka på balkongen (ja du ser exakt hur stygg jag varit;)) Storleken vet du väll redan;) Men om du glömt så är det M:))

Latmask?!

Kategori:

Jag är lat idag. Men egentligen är jag inte alls det. Jag tyckte det var skönare att träna hemma så jag sprang 60min intervall på löpbandet istället för att gå till gymmet. Mitt hår behöver nämligen tvättas innan jag visar mig ofentligt utan mössa och jag behöver tvätta mina träningsläder dvs jag kommer vara på gymmet i natt någon gång om jag ska fixa allt innan. Men i morgon blir det gymet igen.

Jag känner mig troligtvis dålig för att jag inte fick ihop min tidsplan och därför inte kom iväg idag och inte det faktum att jag tränade på hemmaplan istället.

Hon är trogen gamla bettan iaf;) Dammsög motorn innan avfärd:)

Lunch kl16:30

Kategori:

Hmm sömnen är förskjuten igen:(. Vaknade kl 14... Sitter i godan ro och äter lunch nu. Tonfisk, colslaw, mung- och syabönor och körsbärstomater. Inser mer och mer att detta blivit en mat och sovblogg. Funderar på att hoppa över gymet och testa att köra 8km löpband här hemma i stället. Träna måste jag annars kommer jag ha vänt dygnet helt innan jag hämtar barnen på torsdag och det är bäddat för en katastrofhelg med dem pga mina sovvanor... Inte ok! Många tankar sp här i den sena lunchtimen;)

Advocaat

Kategori:

Den här likören är så sjukt god. Mitt ex familj är från Holland och där äter (japp man använder sked) man denna likör som dessert med vispgrädde på och det är mums! Nu umgås jag inte med dem och har inte käkat detta på år men uppenbarligen något som fastnade och som jag vill äta igen:). Var tvungen att se om den fanns på systemet i Sverige och det fanns den!!! Billig dessutom och ja, jag försöker sova men kommer på så sjukt många bra idéer hela tiden. Som att käka Advocaat som dessert på nyårsafton tex...

Det är ägglikör btw...;)

STRUL MAJA!!!

Kategori:

Tänkte träna sent idag, åt middag innan och efter det traskade jag runt från rum till rum och provsatt alla fåtöljer och soffor i hela hemmet. Bestämde mig då för att gå till gymet tidigt iaf. Fram med väskan TOM(!!!) bara att börja leta, sportbehå, byxor linne vattenflaska, hänglås mm mm. Jag skulle varit på gymet 40min INNAN eftersom jag gick tidigare men nu stod jag i hallen 40min efter att jag från början tänkt vara där ändå glömde jag badlakan och på hemvägen glömde jag knyta skorna och snubblade ordentligt (tur man inte skäms i första taget, min skämströskel är väldigt hög...) Jaja har ätit två varma mål mat idag vilket är MVG (blev bl.a. Spenat och feta omelett) sen gick det asbra att träna och benen har gått som trumpinnar och jag har pumpat utav bara helsike!! Hejja mig!!!

Små tjejor

Kategori:

Min yngsta dotter och min systerdotter röjer lekparken innan det är dags att bege sig hemmåt. Lilla Mette ska tillbaka till sina storasystrar hemma hos deras far och jag ska hem och packa gymväskan och bege mig till gymet. Gymdag 1 denna vecka, styrka samt 30min kondition står på schemat!

Se där:)

Kategori:

Nu fungerar det:) Så vad har jag gjort sedan sist. Jo, jag har TRÄNAT haha. Men skit i det. I går hade jag julbak med min yngsta dotter, min systerdotter och My one and onley Jonna:) Vi gjorde lussebullar (lussesniglar), småtjejerna dekorerade pepparkakshjärtan ( less is NOT more, extra allt got damn it!!!) Sen gjorde vi cookie dough-tryfflar. Farligt goda!


Receptet finns här på en blogg som heter Bambi (mot gummi glas och metall...) http://bambi.alltforforaldrar.se/2012/november/cookie-dough-tryfflar.html

Skit-app!

Kategori: Allmänt

Appen fungerar inte så jag kan ej blogga från mobilen och det betyder inga bilder då jalltid lägger in dem från mobilen. Hoppas verkligen någon snarast fixar så appeländet fungerar snarast!!!

Ljushuvud

Kategori:

Var på affären efter gymmet för att hitta lämplig mat att stoppa i magen. Hittade frödinges ostkaka som jag alltid chockerar med att äta som måltid och inte som efterrätt. Tycker även att den är godast som den är utan sylt och annat krafs. Har ändå rätt antal kromosomer och iq-poäng detta avvikande beteende till trotts. Hur som så hittade jag ett "gör din egen sallad" stånd i butiken. Så kom hem med både och. Det fanns marinerade mungbönor och sojabönor och massor med annat gott:). Då kom idéen jag ska ha en egen salladsbar i min kyl. Ska blötlägga bönor, göra calslow, skära upp kycklingfilé, körsbärstomater och skära upp sallad så det bara är att blanda själv:) detta lär ju hålla sig en halv vecka i kylen iaf:))

Pumpa rumpa!

Kategori:

Måste ju ha en förebild på min rumpa också. Denna lilla goding ska bli jucy dubbles! Kom på det efter stepmaskinen idag. Så här ser den ut nu. Får hoppas att jag ser skilnad om två månader;P

Förebild!

Kategori:

Tog en före bild för en dryg vecka sedan och glömde publicera:) Så här är den iaf;) Nu byta om inför en timmes intervallträning. Såå tråkigt men bra för handtagen;) Eller ja, inte bra för handtagen beroende på hur man ser det;)

Bom!

Kategori:

Kom till gymmet och fick veta att jag har 45min på mig att träna. Tydligtvis fans det lappar om att de stängde tidigt just idag, det hade jag missat... Det fick bli en snabbgenomkörare så kör jag lite mer genomgående styrka på lördag. I morgon är det konditionsträning som gäller igen. Har redan glömt att det var himmla tråkigt. Jag menar, hur tråkigt kan det vara? Det visar sig i morgon;)

Carpe fucking diem

Kategori:

Fånga dagen eller fånga stunden. Eller vad fan det betyder... Åt helvete är det iaf. Vem behöver fånga dagen? Hur gör man? Misstänker att det är att krypa upp i en fåtölj med en bra bok,en kopp te och lite mörk choklad....
Men faktum är att te är trist och gör mig kissnödig, det är jäkligt oskönt att läsa någon annanstans än i sängen och mörk choklad måste vara det största hyckleri so någon någonsin kommit på... Men hur i helvete fångar man dagen då? Jag gillar att dricka mig full på whisky och kolla på porr när jag är barnledig. När jag har barnen gillar jag att åka och elda i skogen medan de leker. Är det så att alla jäkla shabby schik (stavas?) bloggar kör sitt jäkla carpe diem crap som en metafor för porr och whisky eller är de så fucking jäkla slätstrukna?! Seriöst om man inte kan fånga dagen med något roligare har man verkligen något att leva för då? Varför är de inte suecidbenägna? Jag skulle lätt vara det. Men visst drick te, ärt mörk snuskchoklad och läs Lisa Marklund och åk till Mio och köp vita möbler som redan ser beggagnade ut... Kalla det att fånga dagen och dö lyckliga:)) Jag fixar inte att fånga dagen om det kräver att jag gör dessa saker, jag skulle dö, på riktigt... Av en snara i taket... Kan dock få den att se lite shabby sheck- sliten ut så jag kanske dör med någon form av värdighet;)

Dagens mission completed!!!

Kategori:

Skulle ha tränat var tanken men jag skjuter på det till i morgon (har sådan träningsvärk i armarna) Ägnade mig åt lite mer finmotorisk träning istället:))

Say no more!

Kategori:

Träning och mys

Kategori:

Det blev 15min roddmaskin och 45min crosstrainer på gymmet. De har inget löpband vilket suger. Roddmaskin är ok kul men crosstrainer är riktigt tråkigt trotts att jag körde intervaller. Men får nog dela upp det 50/50 med rodd och crosstrainer så blir det kanske bättre. I morgon är det styrketräning på gymschemat. Det ska bli kul. Tänker lägga till några plankor på det så det blir mer bålträning. Har ingen träningsvärk i bålmusklaturen eller benen så jag tror att några plankor gör susen som tillägg.
Just nu sitter jag uppkrupen i min stoooora säng som har inte mindre än 6 kuddar och 4stora tjocka täcken, sörplar lite te och ska streema greys anatomi:) Gött!

Gym

Kategori:

Gymintrot gick smärtfritt förutom armar och axlar idag som smärtar av träningsvärk. Planen är dock ändå att gå till gymet även idag och köra roddmaskin 30min och crosstrainer 30min. Lär bli bra! Ska även passa på att sola och basta:)

Måndag

Kategori:

Kidzen lämnade för denna gång. Nu är det 10dagar kvar till nästa. Men jag har lovat att komma och julpyssla lite med dem någon dag i veckan. Har även lovat att hämta dem med bilen. Tyckte det kunde vara skönt då det är -18grader ute...
Jag sover massor på nya medicinen. Lite för mycket tror jag egentligen. Ska fortsätta justera dosen efter rekommendationen så jag ser om det finns någon som passar. Min vakna tid är fullpackad med energi. Jag håller mig sysselsatt till max med tusen idéer och projekt. Mellan varven traskar jag fram och tillbaka som en duracellkanin och tankarna strömmar förbi i expressfart. I bland fastnar en tanke och blir till ett nytt projekt. När det tar stopp i tankebanorna och det blir motgång blir jag rasande det kokar riktigt i mig. Känner igen mig själv igen! Dagens stora projekt är att gå iväg på träningsintroduktion. Vill ha ett riktigt långt bra genomkörarprogram! Ska bli spännande detta.

Adventsfika

Kategori:

Så var första ljuset tänt även hos Fröken Vanilla:) Blev lussebullar, pepparkakor och mandariner. Guuuud känns som jag inte gjort annat än ätit denna helg haha. Blir ändring i morgon när jag lämnar över stafettpinnen med tjejerna till deras far;)

1a adventsmys

Kategori:

Min energi efter att ha börjat sova mycket har ingen gräns. Dagens aktivitet får bli ut och grilla och lite skoj i snön. Sen vem som tycker det är roligast är en bra fråga, barnen och snön eller jag och eldningen:))

Brunch

Kategori:

Idag körde vi brunch! När jag var hos min mormor som liten och även i vuxen ålder gjorde hon alltid våfflor till frukost. Så lukten av det påminner mig alltid om när man vaknade hos min mormor och morfar och det doftade våfflor i hela huset. Jag är lite för lat för att gå upp i ottan och göra våfflor men som brunch fungerar det utmärkt:)

21:00

Kategori:

Nu är sömnmedicinen intagen och nu hoppas jag att jag snart blir sådär trött så det inte går att hålla ögonen öppna. Natten till idag sov jag 11,5 timmar och det är lite mycket. Under dagen har jag varit igång konstant och som det känns just nu skulle jag inte banga på en löprunda. Men snart snart så kommer den medicinska tröttheten. Det jag testar just nu är teralen. Ett icke beroendeframkallande prepparat som jag känner till väl från jobbet. Det fungerar men effekten håller i sig för länge. Mindre dos så kommer inte tröttheten men vid denna dos 0,25ml så sover jag liksom 11 timmar men jag ska testa några dagar till och justera in dosen. Annars skulle jag ringa tillbaka och få testa något annat. Får ta mellan 0,25 och 0,5 ml vilket är låga doser som det är men mer än tillräckligt för mig. Skulle vilja ha något som gör att jag slocknar snabbt men sen går ur kroppen snabbt för mitt problem är att somna inte att jag sedan vaknar... För sover jag så sover jag:))

Hehe folk gillar att fota mig när jag sover... Kändes passande till detta inlägg. Har fler "Vanilla blir sovfotorapead bilder haha"

OMG!

Kategori:

Jag är inget jättefan av choklad, eller jag är inget jättefan av mörkchoklad och inte av ren mjölkchoklad heller. Föredrar en påse bilar framför en kexchoklad tex. Så tråkig är jag. MEN DENNA Linths mjölkchoklad med frukt och mandel. Its à party in my mouth!!! Seriöst den godaste choklad jag någonsin ätit!

27orna är på

Kategori:

Har kommit i 27orna igen!!! Ok, det är tight men snart så sitter de riktigt riktigt bra:)) Några vändor på gymet och lite löpning så är den här damen fit for fight igen:)) Gött!

Lördagsgodis

Kategori:

Pappa kom med lite taxfreegodis. Hellokitty jelly beans:) Hur söta är inte dom!!!