Fröken Vanilla!

Fröken Vanilla är ett 33årigt yrväder med myror i brallan, häng med!!!

Mina små tv stjärnor!

Kategori: Allmänt

Mina små tjejer fick finbesök hemma hos sin pappa i onsdags. Ingen mindre än självaste Bolibompa-Johan var där och spelade in Bolibompa. Så coolt!
Har blivit mkt tv för både mig och nu även tjejjerna i år. Kul som17 är det:)


ÄNTLIGEN FUNGERAR DET!!!

Kategori: Allmänt

Appen har varit nere och nu äntligen fungerar det:) 

ADHD-grupp

Kategori: Allmänt

Onsdageftermiddagarna denna höst med start nästa vecka kommer bestå av ADHD-grupp. Jag ska ge det en chans. Vet inte vad jag har att förvänta mig egentligen men vem vet, det kanske ger något. Spännande, eller ja, typ...

Tomt

Kategori: Allmänt

Fy vad tomt det blir när tjejerna åkt. Mina små hjärtan. Har upptäckt att det tar typ ett dygn för mig att ställa om mig mellan de olika liven jag ändå lever. Men det är rätt skönt att ha kommit underfund med det. Man vet liksom.
I går kväll vaknade äldsta dottern och ertappade mig med att sitta i soffan och kolla på tv och käka chokladpudding. I stället för att leda in henne så delade vi på chokladpuddingen och pratade. Kom ihåg att min mamma gjorde så en gång när jag var liten och det minns jag som något speciellt. Ska verkligen börja tänka efter en extra gång innan jag säger nej. En riktigt mysig stund fick vi:) Mer sådana stunder!

När kärleksförstoppningen släpper

Kategori: Allmänt

Hahaha ja ni vet när man är nykär och rosa fluffig och allt man kan göra är att hångla typ och då är ju värsta tänkbara scenario att behöva gå och göra nr2 hemma hos den andra. Detta kallas tydligtvis för kärleksförstoppning när man blir förstoppad för att det är pinsamt att bajsa hos den andra. Jag har lidit satan av detta halva till hela sommaren men helt klart värt besväret. Men av dagens konversation med hjärtat så inser jag att vi nog hamnat i den delen av ett förhållande där förstoppningen släpper, då man inte måste vara uppe och prata och pussas hela natten utan faktiskt blir trött och vill sova, när det räcker med att ligga sked och pussas lite och faktiskt ha koll på handlingen i filmen, man har lärt känna varandra ganska bra och när man inser att sms konversationen består av mathandlingslista och tvättstugan...
Detta är ju absolut inget dåligt det är bra, det går framåt liksom. Man liksom blir en del av varandras vardag. Tycker det är väldigt spännande måste jag säga. Har väldigt dålig koll på hur sådant här fungerar egentligen men man liksom upptäcker världen på nytt, ur ett pluralperspektiv. Tex
Ica maxi är jättetråkigt i singular
Ica maxi är nytt och spännande i plural
Tvättstugan är väll kanske inte den mest intressant plats i singular
Tvättstugan ur pluralperspektiv är en hot spot typ...
IKEA suger gubbpung ur singular perspektiv
IKEA känns ok Nää Ikea är fan aldrig kul... (Ok då liiiite yttepytte)
Aa men ni fattar mitt tänk kring detta med faser i förhållanden. Mkt intressant detta...

I morgon bär det av hem till hjärtat och det ska bli riktigt mysigt att få pussa på honom igen och kolla på när han lagar middag till mig och tvätta i tvättstugan;P<3 och vem vet, kanske tom lyckas åstadkomma en 2a... Nej, det är fan pinsamt att ens skriva så hmm ja Nää usch over and out!

Söndag

Kategori: Allmänt

Söndag, packad och klar för överlämning av mina små älskade tjejer i morgon bitti. Vi har verkligen haft en toppenhelg med besök i Västerås och kulturnatt och idag med besök av bästaste Marlenio och Fustav och deras kidoz:) Fick hjälp av de sistnämnda att flytta in mitt matbord från vardagsrummet till köket. Det gick inte igenom dörröppningen så det behövdes skruvas en del och adhd-knäppisen i mig har skjutit på det i över en månad. Men nu är det mysigt i köket igen:)

Kulturnatt

Kategori: Allmänt

Har nyligen varit nere på kulturnatten i Västerås. Korv med bröd, festis och ansiktsmålning blev det och sen en sväng på min yngsta systers föredrag. Mycket trevlig kväll må jag säga:)

Svensson Svensson

Kategori: Allmänt

Idol, te och soffmys med tjejjerna:) Så mycket mer Svensson än så blir det väll inte? Jo vi har ju INTE käkat tacos och vi äter INTE chips så well, får bakläxa där;P
Har lekt hårfrisör med Mette och har en riktig 80-talskalufs med krullar högt och lågt. Saknas bara lite blå ögonskugga och ett par axelvaddar😉

Gäsp

Kategori: Allmänt

Jag skulle kunnat somna redan kl 21 men nu ligger jag i sängen äntligen. Kallt som tusan är det och jag har satt på elementen i lägenheten samt att raggsockorna fått vara på hela kvällen. Har packat inför morgondagens västeråstripp så allt liksom är klart. Hjärtat sa en klok sak till mig och det är att varje sak som ligger framme tar upp en platts i hjärnan. Så jag inser att min hjärna är fullt av både saker och av ostrukurade vardagsbestyr. Nu har jag tämjt dem genom att göra mina "idiotlistor". Dessa är guld för mig och jag använder dem väldigt ofta. För varje avbokad sak så kan jag liksom släppa den saken ur mitt huvud. De ser ut typ så här som nedan morgonlistan är ny för i morgon och den andra är en gammal lista. Men nu kan jag somna med ro i kroppen utan att rabbla och fnula på hur mirgonen ska se ut för jag har en mall att gå efter i morgon:)

Idag kommer dom

Kategori: Allmänt

Idag kommer mina små kära galna troll:) Har saknat dem! Vi har inga direkta planer öht men ska nog ta vårt pick och pack och fly E-tuna över helgen så mycket har jag iaf planerat:)
Idag har det skrivits listor och strukturerats. Så himla skönt att ha kommit till insikt i vad som krävs för att fixa vardagen med adhd och tjejerna för en gångs skull. Strikt ordning är målet och siktar man på det så blir det iaf nästan helt bra:) och bättre blir det.

Morr

Kategori: Allmänt

Min bil är inte den pålitligaste. Blev fast med den och sitter nu fast i vås. Allt är fixat och strax bär det av hem till E-tuna. Hela dagen blev förstörd men skit samma, man kan inte grotta ner sig i sådant. Så några väl valda svordomar och sparkar på bilen och sen rise and shine och skratta åt eländet:)

Mat

Kategori: Allmänt

Skrivandet klart! Så nu lagar jag lite mat. Kyckling vindaloo blev det på menyn. Nice! Eller tja, jag är inget jättefan av superstark mat men tänkte överraska hjärtat med det då han älskar det:) Fy vilken toffel jag blivit;)

Upp whit the tupp

Kategori: Allmänt

Är genomförkyld och har definitivt mått sämre men blää vad det är drygt att vara förkyld.
Har flängt runt något så infernaliskt denna vecka. Jag gillar ju det och har kört på det stuket länge. Jag misstänker att det har att göra med att jag vantrivs i Eskilstuna. Igår blev jag bjuden på middag hos mamma. Till middagen blev det vin vilket resulterade i att jag inte åkte hem utan sov över. Idag känns det onödigt att åka hem men vill ha lugn och ro när jag skriver så jag åkte hem till min pappa för att sitta och läsa och skriva medan han är på jobb i huvudstaden och här sitter jag nu hemma hos honom med en kopp kaffe och bara väntar på det mentala klicket som gör att man öppnar datorn och kör igång. Ställtid! Inte nu men nu!

Min dag

Kategori: Allmänt

Tja, vad gör man. Hjärtat gillar att kolla på sport. Jag är ju inte den där tjejen som helt plötsligt börjar gilla sport för att min pojkvän gör det. Är på tok för rastlös för att kunna intresserad av något jag inte är intresserad av. Men att sitta bredvid och blogga går bra.

Dagen har bestått av att häcka framför datorn och käkat middag med syster, pappa och systerdotter. Samtaletsämnet var vetenskapliga metoder och språkforskning. Hahaha det är livet som lärardotter det;)

Nu blir det ner i soffan med hjärtat<3

Söndag

Kategori: Allmänt

Barnens sover och deras saker är packade för denna gång. Jag sitter med datorn och gör lite måsten. Efter att concertan gått ur kroppen så blev jag lite hungrig och bakade scones med lite vällagrad prästost som topping. Sjukt gott! Men man ska inte kvällsfika 22:30 men men...

Dagen har varit superbra! Det blev grillning tillsammans med alla mina favoriter för första gången<3

Yhey

Kategori: Allmänt

Känslan när man kollar in i barnens rum i tron att de somnat och istället inser att de är i ful färd med att tjuvkäka druvsocker. Weeehoo! Hellu inferno!

Jag ser inte klok ut

Kategori: Allmänt

Jag har fått kass hy, har utväxten från helvetet och tja, thats it. Behöver verkligen ta mig till frisören men saker kommer emellan hela tiden. Sen tycker jag att det är så sjukt drygt att sitta hos frisören. Men nu är smärtgränsen nådd för länge sedan. Så måste ta tag i detta. Jag som aldrig har dn endaste finne har dragit på mig ett gäng. Hur i hellskotta det gått till vet jag inte men har hört att man kan få finnar av att sluta röka... Måste ju vara det isf.
Aja, känner för att sätta en pappkasse på huvudet eller bara inte gå ut hahaha;)

Kalas

Kategori: Allmänt

Körde tjejerna till kalas på Leos lekland, mycket bra barnpassning det där;)
Passade på att handla och förbereda inför morgondagens utflykt och jag inser att *poff* så försvann ännu en helg. Helt galet vad snabbt det går.

Nu har jag satt mig i favvofåtöljen med lite kaffe innan det är dags att laga middag. Vilket till min förtjusning blir fiskpanetter. Weehoo! Me like, kidzen not so much... Men de är ju proppmätta efter kalaset "win "win"

Detta kan ha varit ett av mina tråkigaste blogginlägg ever...


En gång om året typ...

Kategori: Allmänt

Jag gråter sjukt sällan 1-2ggr om året skulle jag tippa på.
 
Idag har det varit en regelrätt skitdag som börjat med att jag felparkerat min bil och fått böter, dotter med ont i halsen, CSN-tjafs, skol-tjafs mm. Inser ju att allt detta är mitt eget fel och min okapabla läggning att hålla koll på papper och struktur (och parkeringsregler) så jag skyller inte detta på någon annan än mig själv även om jag skulle vilja ställa mig och skylla precis allt på alla andra.
 
MEN den här dagen har varit väldigt stressad och pressad så det krävdes bara ett telefonsamtal från en nära vän för att allt skulle rasa. Typ så här:
Hon: -Hej, hur är det?
Jag: Knäpptyst
Hon :- Är du kvar?
Jag: *SNYFT SNYFT SNYFT buhu harkel hulk hulk SNYYYYYFT* typ ngt sådant
 
Nu ser det ut som jag har en extra kromosom också, men man mår bra av att gråta ibland kanske borde sattsa på det det...

Åhh lussebullar

Kategori: Allmänt

Ligger och fnular. Det är enligt mig det samma som att ligga och låta tankarna hoppa runt. Grejjen är att hur jag än tänker så associeras det mesta till mat, eller nej inte mat GODIS! Jag äter inte mycket godis. Äter inte ens godis en gång i veckan. Men jag försöker sluta med nikotin och då kommer sötsuget från hell! För att grotta ner mig i detta ordentligt så skulle jag i skrivande stund vilja ha:
Lussebullar
Sura boxhandskar
Cocacola (alltid)
Fazers frukt och mandelchoklad
Hallon/laktrisdöskallar
Cocostopp
Söt pandalakris
Max variant av Mc flurry med kakor i.
Singoallakakor med blåbärssmak
Café kakas kardemummabulle
Ostkaka med saftsoppa
Oh delicatos chokladbollar

Och ponera att jag skulle röka en cigarett, då skulle jag kunna stryka samtliga saker på hela listan (ok då jag skulle fortfarande vilja ha colan...)

Så stört!

Vardag

Kategori: Allmänt

Det är verkligen vardag och höst nu. Plikter och rutiner är igång igen och det känns faktiskt väldigt skönt. Gillar hösten och även om sommaren smäller väldigt högt så är hösten stråt vassare antagligen för att man vaggas in i rutiner igen samt att man kan vara ute i skogen och leta efter bär och dyl.

Igår var hjärtat hemma här och vi gjorde väll egentligen inget särskilt öht men det är ju det som är så mysigt, att ha någon som man tycker om att göra "inget särskilt" med. Man behöver liksom inte ens göra inget särskilt tillsammans utan man bara gör det under samma tak:) Till och med vakna av väckarklockan på morgonen är uthärdligt bredvid honom eller tja, jag kastar den ju iaf inte i väggen;))

Höhöhö, jag kan gå upp och ner i taket^^

Kategori: Allmänt

Nu skärpning!

Kategori: Allmänt

Jag är verkligen inte tjock det vet jag men min mage är svullen och min hy mår fasiken inte bra. Vad kan detta bero på tänker ni! Jo, det ska jag berätta. Detta är vad jag stoppat i mig idag och tja, så här ser väll min kosthållning ut...
Nu får det bli ändring. Måste lura ut någon plan. Inser att allt jag stoppar i mig är paniklösningar när jag blir hungrig... Så jag ska planera lite bättre måltider och skärpa mig från och med nu.

Vada i havregrynsgröt

Kategori: Allmänt

Det går sakta men säkert framåt. Syftar på detta med att bli "normal". Kommer ju inte bli normal men kommer kunna fungera normalt. Vet inte riktigt vad den stora målbilden i detta skulle vara men ska uppenbarligen ditåt. Men det är motigt och segt. I början kändesdet som att försöka gå i stelnad cement men nu vadar jag mer i havregrynsgröt. idag nådde jag en milstolpe. Jag har inte riktigt reflekterat över vad jag gör som är rätt som tar mig åt rätt håll men idag insåg jag hur långt jag kommit sedan jag fick min adhd på papper till vart jag är idag. Självinsikten och impulskontrollen som var i det närmsta obefintlig förut och nu idag senast stoppade jag en impuls där hela min kropp skrek att den ville göra det dåliga valet (ville gå till frisören fast jag hade viktigt möte). För ett halvår sedan hade jag struntat blankt i mötet och troligtvis inte ens avbokat det och gått till frisören. Men idag ville hela min kropp göra exakt så men jag han reflektera och gjorde tvärt om. Avbokade frisören och gick på mötet. Nu i efterhand så känns det valet väldigt bra och jag är väldigt nöjd med mig själv. Jag liksom känner när impulserna är ett dåligt val nu för tiden och hinner oftast stanna upp och tänka till. Något jag är otroligt glad över.