Fröken Vanilla!

Fröken Vanilla är ett 33årigt yrväder med myror i brallan, häng med!!!

Mat!

Kategori:

Jag ska äta mat tre gånger om dagen. Detta blir klurigt. Jag kan ju inte laga mat så mycket till bara mig. Måste komma på superenkel mat att laga. Har ingen mikro och tur är väll det för då hade jag nog levt på piroger från gorbys;) Inser att dessa tre saker som sömn mat och fysisk aktivitet kommer ta hela mina dagar. Något som normala människor får in i sina liv superenkelt. Men snart, snart är min diagnos klar nu och då kommer hjälpen:))

Enkel mat
Ravioli på burk (kan ätas kall)
Omelett med feta och spenat (plättlätt)
Gravad och rökt lax (går att äta ur förpackningen)
Kelda har massa soppor på tetra som smakar bra.

Fler tipps någon?

Sen får man väll göra mycket mat om man lagar något som tar längre tid så man kan äta samma i flera dagar. För faktum är att jag är riktigt bra på att laga mat men jag gör det ju inte till bara mig liksom...

Peppad

Kategori:

Känner mig enormt peppad på att få ordning på min vardag nu med mat och sömn. Att börja träna på gym känns sådär. Inte min grej riktigt. Tycker gym är trist och föredrar egentligen att dans eller vara ute och springa. Men något måste jag ju göra och gymmet har ingen bestämd tid då jag måste vara där så det passar ju bra att kunna gå dit när jag känner för det.

Just nu kör jag och mina döttrar fredag här hemma. Detta betyder att de får snacks. De föredrar dessa medan jag gillar salt och vinägerchips. Middagen blev pizza. Vi delade alla fyra på en. Pizzorna är så stora att en fjärdedel med sallad är mycket nog.

Det blev ACTIC

Kategori:

Stack i väg till ACTIC och tecknade ett gymkort när jag ändå var igång men förändra livet på doktorns ordination. Gymet var mysigt och hade även tillgång till simning som jag förvisso tycker suger för att det går långsamt och är tråkigt men det är ju rogivande att titta på vattnet iaf. NU next stop Hemköp. Måste köpa hem mat om jag ska äta tre mål om dagen... Sen ska jag boka gymintroduktion ADHD-style. Undra om det finns hamsterhjul på gymet...

Hemma från doktorn

Kategori:

Hemma efter en dag hos läkaren. Besöket tog en hel timme och hon var jättebra. Jag insåg ju att jag var tvungen att vara sjukskriven när jag testar sömnmedicin men kanske 7-14dagar inte en hel månad. Men hon insisterade på att en månad var vad som krävs och kanske mer. Hon ville också att jag tränar regelbundet så jag får utlopp för min extra energi. Sitter just nu och kikar på olika sorters gymkort. Det gym som ligger över gatan här är ju geografiskt trevligt nära men var ingen höjdare när jag kikade in. Känns som det blir Friskis och Svettis eller Actic. Det sistnämnda ligger nära mig och har massor med grejer i priset. Hur som så behöver jag träna och sova, äta var tydligtvis viktigt också. Tre mål om dagen VARJE dag. Hon påpekade när hon såg min snopna min att det var just därför jag ska hålla mig sjukskriven i en månad minst, för att komma på fötter i vardagen. Hon skrev även en bevakning till min ADHD utredare att de får lägga på ett kål så jag får bukt med kärnan på problemet. Well, blir nog bra. Hatar att inte jobba! Behöver det social! Men lika bra att se detta som en chans att komma igång ordentligt med att få ordning på vardagsrutinerna...

Hittade en riktigt fin tröja på på stadium också:)) Älskar märket Warp, nästan alla deras kläder är fina:) Det fick bli som ett extra plåster i armvecket;)

Frukost!

Kategori:

Jag kommer aldrig bli vuxen vad gäller frukostmat. Jag gillar rostat bröd och på det vill jag ha sylt, marmelad, messmör, jordnötssmör, nutella eller denna holländska variant med chokladströssel. Varför inte liksom? En ordentlig sockerkick tillsamans med en kopp kaffe får igång mig ordentligt.

Enough is enough!

Kategori:

Jag orkar inte mer! Sömnproblem samt oregelbundna arbetstider samt massor med migränanfall. Nu ger jag upp och har ringt vårdcentralen. Jag måste ha hjälp! Det fungerar inte längre. Jag klarar mig på väldigt lite sömn men detta är löjligt. Väntar på att de ska ringa upp och funderar på hur jag ska sammanfatta det hela.

Vidriga crap!

Kategori:

Ja, alla som är drabbade av denna meningslösa, obehagliga, handikappande åkomma vet bara utifrån bilden vad det handlar om. Det börjar med en prick och utökas till ett större och större c-format flimmer. Min båge är dock spegelvänd mot den på bilden. Själva aurastarten är smärtfri men jobbig och obehaglig (ser tex inte mitten av tangenterna jag skriver på just nu. Sen när aurabågen är borta så väntar svår huvudvärk och det är inte någon vanlig liten späningshuvudvär utan varianten där man ligger i fosterställning och är stilla stilla stilla med huvudet då minsta rörelse orsaker ordentlig smärta. Efter ca 2timmar med den smärtsama huvudvärken brukar jag kräkas massor och sen brukar huvudvärken bli lättare och jag måste sova några timmar. Brukar ha huvudvärk resten av dagen som brukar bli mycket mildare med citodon en stund med kommer tillbaka så fort det går ur kroppen. Jag är så trött på de här anfallen. Hade ett igår och har nu vaknat med ett till. Ibland är jag symtomfri i några månader men sen kan de komma flera dagar i rad. Rekordet hitills är 5dagar i rad och även flera anfall på raken. Igår domnade min vänstra stortå när jag hade synbortfallet och för någon månad sedan försvann känseln i fingrarna. Var hos läkaren då och det är nya migränsymtom som kommit till. Blää! Känner mig handikappad. Hela dagen är ju liksom förstörd redan. Bara att sjukskriva sig från första jobbpasset och vänta in huvudvärken. Have fun!*bitter*

Det blev iaf lite träning

Kategori:

Dagen blev ju allt annat än tänkt men jag han ändå ta en sväng och sola och även träna. Körde kortdistans idag, 5min rask promenad sen 2,5km på 13min (dåligt!!!) sen 5min rask promenad och två sett plankor a 45sek var. Men jag är på G! Avskyr det där extra fettet på magen och vill vara i samma form som i somras så det är bara att bita ihop och träna och hoppa över godis, öl och kakor (det som jag gått upp av) I övrigt äter jag helt ok mat förutom min fetisch för rostat bröd med nutella till frukost men man måste ju leva också. Jag går inte på strikt diet utan äter det jag vill och bara lite mindre om det tex är biff, pommes och bea. Trivs inte alls med att äta och tvingas utesluta mat och då blir det heller inga långsiktiga mål. MEN i våras hade jag absolut ingen aptit över huvud taget däremot tränade jag en hel del löpning till slut hade jag ett BMI på 18,3 vilket inte var bra för mig. Jag var väldigt trött och såg inte helt frisk ut. MEN nu har jag lagt på mig 11kg och ville nog helst endast lägga på mig 5... SÅ då är det bara att köra på och gilla läget;) Go Vanilla go!!!

Hårförlängning

Kategori:

Mitt hår mådde skit förut så jag tog steget och kapade de slitna längderna till en lite kaxigare frisyr. Trivs förvisso bra med den men kan sakna mitt långa fina hår. Fick en förlängning av min goa vän i 30årspresent och det blev väldigt långt. Men det var lite klurigt med alla ploppar i huvudet och fixet varje dag. Men nu är jag sugen på längre igen och funderar på att sätta i extrahår till en helförlängning igen men denna gång mycket mer hår.
Här är före och efterbild från augusti...

Ledig dag inte som jag tänk det

Kategori:

Dagens plan var att gå till frisören och sen gå ut och äta middag för att sen gå hem, träna och kika på tvserier i datorn. Men istället gick jag upp och insåg att jag hade ett extremt synbortfall och sen var karusellen igång. Fosterställning ynkliga pip och exprcistenkräkningar wiiihoo. Efter det somnade jag och vaknade runt 15:30 Så nu är jag utsövd iaf. Men frisören får vänta på sig. Sitter och dricker morgonkaffe och pysslar med mitt:))

8km

Kategori:

Sprang på löpbandet idag. Jo jag inser att det är LYX att ha ett gym-löpband placerat i hallen och ja, jag använder det:). Men i alla fall, sprang 8km men grejjen är att jag efter 5km var tvungen att traska lite emellanåt. Jag springer för fort de första 2,5km och tar ut mig helt i stället för att spara på krutet så det räcker till hela distansen. Det är tråkigt att jogga jag gillar att löpa. Stor skillnad! Men men ska man träna för att komma i 27orna och för att slippa köpa 29or misstänker jag att det är bättre att köra lågintensiv träning...

I mitt försvar!
Jag har minsann hört att det är jobbigare att löpträna om man är lång pga mer vindmotstånd eller något annat tjafs och med mina 178 cm räknas jag nog som lång så jag skyller det på det;P

Dag 4 av 4

Kategori:

Jobbhelgen är slut om 7timmar. Ska bli så gött att sätta sig i svarta blixten och köra hem med Millencolin på högsta volym i bilen (har snöat in på dem just nu;) I morgon ska jag vara ledig och bara vara och pyssla hemma. Träna ska jag göra också och sova tvärs över hela min 180cm breda säng, bara för att jag kan!!! Härligt härligt! Har riktig fredagsfeeling trotts att det är måndag och allt:)

Dag 3 av 4

Kategori:

Idag jobbar jag dag 3 av 4. 4 dagars jobb kanske inte låter mycket men när man inte kommer hem mellan passen utan sover på en soffa så känns det tyngre än vad det är. Har redan lurat ut vad jag ska göra i morgon eftermiddag när jag kommer hem. Jag ska tvätta, springa 8km på löpbandet (har fått en löparutmaning av min högstadiekompis Jojo och jag antog den;)) sen ska jag lägga mig raklång på min säng och streema Dr House. It will be awesome!!!

Självgoda Alfahanar?!

Kategori:

Höll på att försova mig inför mitt kvällspass. Illa när man försover sig och börjar 14... Kan ha att göra med att jag är en nattuggla av rang. Låg i soffan och streemade Dr House halva natten, min nya serie som jag aldrig följt och nu kan frossa i avsnitt från. Han är fan sexig den där House!!! Jag gillar tydligtvis killar som är självgoda och egenkära. Tyckte även att Dr Cox från scrubs var himla sexig när jag följde den serien (jag gillar sjukhusserier och har ingen specifik grej för läkare egentligen, hade varit agenter om jag gillat typ CSI...). Haha när jag följde serien Scrubs var jag gift och min make (numer exmake) sken upp när han såg Jordan i serien och sa att herregud hon är ju precis som dig ju!!! Mycket fin komplimang, NOT! Men hmm ligger väll något i det... Men vart finns dessa självgoda herrar irl?!

Vak och sluta röka ryck

Kategori:

Sitter stilla i en fåtölj och njuter av en kopp kaffe. Är alltså på jobbet och sitter vak åt en patient som sover. Skvallerblaskorna avlöser varandra men ska erkänna att det är ganska skönt att vara stilla ett tag. Får lite hjärnmeditation. Fick även ett ryck i morse och slutade röka. Får se hur länge det håller i sig. Har nikotintuggumin som livlina. Skulle vara skönt att bli av med rökningen även om jag gillar att röka så vill jag kunna prestera mer när jag tränar och inte känna mig beroende av något. Samtidigt så känns det stört att jag jobbar en massa och lägger massor med pengar på cigaretter och bensin. MEN jag faller nog dit igen men inte just nu.

Blondin vs brunett

Kategori:

Jag längtar hem till min underbara säng, min dator och ja mitt Eskilstuna.
Men på måndag eftermiddag då jäklar då tar jag svarta blixten raka spåret hem:). På schemat för nästa vecka står frisörbesök bl.a. Jag älskar mitt blonda hår men det kräver sin underhållning för faktum är att jag inte är ljusblond naturligt utan mörkblond på gränsen till brunett. Så varannan månad så underhåller jag min utväxt hos min goa frisör men det är inte kul strax innan då håret ser ut som fan. Funderar ofta på att ge med mig och ta tillbaka min gammla hårfärg men känner mig så anonym och tråkig som brunett och är rädd att jag kommer ångra mig. Har varit ljusblond i 5år nu och trivs. Men varje vecka innan jag ska till frisören är det samma visa. Ska jag bli brunett?

Dag1

Kategori:

Jobbdag 1 av 4 innan jag kan åka hem. Detta kommer bli tufft. Inte jobbet men att vara inackorderad under tiden. Blää! Vill bara åka hem men egentligen finns ingen mening med det för jag slutar 22 varje kväll och då är det ju egentligen skit samma om jag åker hem så sent eller inte. Men det är fasiken redan psykiskt påfrestande att sova borta fast man egentligen inte känner för det. Uff!!! Ge mig styrka!!!

Dygnet är vänt!

Kategori:

Ligger och streemar dr House med en kopp kaffe. Trött är jag inte men Bode vara. Men trist som fasiken att inte ligga hemma i sin egen säng med sina egna grejjer måste jag säga. Skulle vara sjukt mycket skönare att vara hemma! Men att jobba på en annan ort får ha sina biverkningar. Jag saknar mitt gamla jobb och den avdelningen, nya avdelningarna är helt ok men inte som den i E-tuna. Däremot måste jag säga att centrallassarettet i sig i Västerås är mycket trevligare än Mälarsjukhuset. Fräschare miljöer och mycket större och det är väldigt mycket mer jobbtillfällen här i Västerås. Så jag får gilla läget och fortsätta jobba på och sova på mammas soffa tills jag sätter igång med mitt sista 1år ich 3mån till sjuksköterska, för efter det kommer jag kunna jobba vart jag bil...

Stressad

Kategori:

Jag känner väldigt mycket stress över att pendla. Det är svindyrt men jag är uppbokad på jobb varje dag i Västerås i stort sett och sover då på mammas soffa. Det är för dyrt att köra fram och tillbaka varje dag. Men jag saknar att få vara hemma. Hatar det här med att vara hemma hos någon annan hela tiden och vill vara ifred någon gång. Men lönen nästa månad kommer bli bra och jag kommer kunna köpa fin fina julklappar till barnen samt ev göra en liten resa vilket kommer kännas riktigt bra. Blicka framåt och fokusera känns som A och O nu. Men svårt är det! Jäkligt svårt!

Tar det soft

Kategori:

Tar det lite soft och lutar mig tillbaka efter maten med ett glas vin. Är tillbaka i Tunatown men endast på kortvisit. I morgon blir det jobb i Västerås igen så det är avresa kl 06:20 som gäller.

Jag har äntligen fått jobb som flyter på igen. Jag arbetar som skötare inom akutpsykiatrin om någon missat det (pluggar även till ssk lite då och då när jag kan sitta still och har tålamod till det;)) Any who, jag gillar att jobba som vikarie på flera avdelningar. Jag får några pass inbokade i förväg och sen kan jag välja och vraka vilka tider och pass jag vill jobba allt efter dagaformen styr alltså över min egen tid vilket är lyxigt. I morgon kände jag tex att jag lika gärna kunde pressa 15timmar i sträck när jag ändå är i Västerås liksom. Helgen är dock fortfarande ouppbokad så vad som händer då vet jag inte. Hoppas dock på en bra blandning av jobb och fest:))

Road kill!

Kategori:

Herregud känner mig som ett road kill! Valde att åka hem till min mamma här i Västerås efter nattpasset i stället för att åka hem till Tunatown. Somnade i mammas tvåsittssoffa fullt påklädd med smink och vaknade nu. Ser ut och känner mig som jag varit ute och festat hela natten. Ska snart köra hem till Tuna men har känt mig fräschare må jag säga... I morgon är det 15timmars arbetspass på schemat som gäller. Lär ju vara fit for fight i helgen NOT!;))

Kardemummaskorpa med ost

Kategori:

Dubbelskift

Kategori:

Blev lite dubbelskift idag. Både dagtur och natt. Kommer sitta fint i kassan innan jul:) Minus är dock att jag lyckas nu ställa om dygnet till dålig dygnsrytm efter gårdagens succé natt. Well, vad gör man inte för att kunna spendera extrapengarna på Toys r us innan jul liksom... Inventerar kakförådet på nya avdelningen och det får klart godkänt iaf, alltid något;)

Shit pommes!

Kategori:

Jag är inte den som blir rädd i första taget! Kan lägga mig hemma själv på kvällen och kolla skräckfilm och sen utan problem släcka lamporna och sova tex. Tyvärr kan jag vara åt de dumdristigare hållet och typ traska själv hem från krogen och ta genvägar genom skogsdungar och sådant.
MEN i bland blir jag faktigst lite nojjig. Som nu mitt i natten då jag efter 7timmars sömn (ja jag vet helt otroligt) vaknar till lite och ser att lampan i hallen som jag alltid vart jag än är har tänd nu är släckt och att sovrumsdörren som jag alltid har på vid gavel är stängd.vaknade till lite extra och klurade på hur 17 det gick till?! Spökar det eller?! Sen slog det mig att syster som ska sova i Stockholm efter block partykonserten i natt kanske har kommit hem. Så jag smyger upp och kikar in i vardagsrummet, ingen syster på soffan, men lägenheten ser inte ut som när jag gick och lade mig. Är nu lite rädd faktikst, hur 17 gick detta till, kommer då på att titta i min systerdotters rum och där ligger hon, kära systeryster i fosterställning i sin dotters växasäng och kikar sömnigt upp och säger "jag han sista tåget" Ah! Alla mina övernaturliga grubblerier löste sig på ett högst naturligt sätt. Najs!

Dock har jag fortfarande ingen vettig förklaring till hur min toalettdörr för några år sedan låst sig själv under natten. Dörren som tom var trög att låsa liksom. Jag och mitt ex trodde att ett av våra kidz gått på toa mitt i natten, låst och somnat men de låg alla i sina sängar. Att dörrens lås liksom skulle kunna glida från olåst till låst lite lätt av sig själv är heller inte möjligt med det låset. Helt stört att vakna av att toadörren är toklåst men hela familjen står på utsidan av den... DET är fortfarande och kommer nog förbli en olöst gåta för oss som var där...

Seriöst det är sjukt trist att sova!

Kategori:

Fan vad beige det känns att sova. Men kommer inte pånågot jag hellre gör. Ändå vill min kropp kliva ur sängen och försöker hela tiden att impulsivt komma på sjukt bra idéer för att få upp den. Men jag är fan trött! Det måste betyda att jag är sjuuuuukt trött för jag orkar inte lyssna på min kropps sjukt bra idéer för jag orkar inte börja skriva en bok, orkar inte googla hur djur sover när de går i ide (seriöst sover de som i narkos hela natten eller kikar de typ upp med ena ögatemellanåt och somnar om) hur bajsar och kissar djur som går i ide mör de är i ide, och om de inte bajsar och kissarär de inte förstoppade när de vaknar. Tänker på mina psykpatienter som blir förstoppade efter två dygns begränsning på avdelningen liksom... SOV Vanilla, SOV!!!


...men seriöst, ska googla detta med djur i ide i morgon...

19timmar

Kategori:

19 timmar är antalet timmar jag sovit senaste vecken. Låter massor MEN hör och häpna, man bör sova ca 50-56timmar!!! Jag var rätt seg på jobbet idag. Normala människor tyckte nog jag var normal men jag kände att jag var ganska dåsig. Min missionimpossible tidsplanering gick givetvis åt skogen. Med 45min... Boven var min underbara snoozknapp som jag missbrukade hårt efter att 1,5timme innan väckarklockan ringde ÄNTLIGEN lyckats somna.

Har inte bara jobbat ca 9timmar idag, har kört bil en nedra massa också. Kvällens plan var barnvakt åt systers lilla "pentrollsprinsessa" och efter hon somnat se på en bra film. Jag somnade dock tillsammans men min systerdotter kl 19, gick upp bytte om och lägger mig nu för natten. I morgon är det "På't igen bara" dagpass på nya jobbet och uppstigning omänskligt tidigt...

Det jag inte gjort i dag är att träna vilket jag helt enkelt inte hunnit. Får bli nytt försök i morgon till det. Har dock ätit två olika sorters tårta idag och vad det har för sammanhang med just träning vet jag inte såååå.... Fröken Vanilla säger god natt och sov så gott kl 20:57 (!!!)

Puss!!!

Helgen i ett litet bildcollage!

Kategori:

En bra helg är vi eniga om även om just denna dag blev rörig. Nu ligger jag och halvsover medan barnen kollar på leopardernas kamp på tv (senaste insnöningen är vilda kattdjur) magarna är fulla med lasange och vaniljglass med fikon i congac till samt vispgrädde. Fikonen i congacen var väll kanske ingen tokfavvo hos kidzen (jag som hoppats att de skulle sova som stockar efter det;)) haha men resten slank ner...

Det blev en sådan där dag

Kategori:

Har lyckat att hålla mig i ordning hela helgen, det är stort. Men idag falerade det. Jag går fortfarande i pyjamas och har städat undan frukostdisken. Har stoppat i barnen frukt och mackor nyss som lunch i ren panik över att jag inte hunnit. Dumt för måste snart börja med middag. lägenheten ser ut som ett mindre inferno och jag vet inte vart jag ska börja. Vart börjar man när det blir så här?! Jag vet inte vad som är den utlösande faktorn när jag har dessa dagar och det är inte direkt så att jag sitter still och inte gör något men jag gör inget vettigt utan traskar mest runt och irrar över vart 17 jag ska börja. Den här dagen startade dock med ett migränanfall så saker blev lite förskjutet och tja, då blir vist hela dagen pannkaka om man är jag. Måste skriva en lista på vad som ska vara gjort tills jag går och lägger mig och försöka fokusera.

Kl 16:52 i min pyjamas sörplandes efter lunchkaffe *hopplös*

Laddar inför morgondagens missionimposseble morgon...

Kategori:

I morgon har jag en riktigt tung morgon. Jag ska lämna äldsta dottern till fritids som öppnar 06:15 och sedan ska jag köra över de två yngsta till Västerås och lämna hos barnvakt (dagis stängt) och sen befinna mig ombytt och klar på rapport på psykiatriska kliniken på centrallassarettet. Jag har meddelat chefen om min tighta tidsschema och en ev försening men hmm ekvationen går inte riktigt ihop och jag hoppas att vi slipper broöppning på vägen.

Suck stön crap FAN och allt där emellan

Kategori:

Jag står inte ut! Jäkla dygnsrytm! Förra natten sov jag ca 3timmar sen ut och härja i skogen halva dagen. Vid 18 ville jag gärna sova middag men tänkte hålla mig till 20 och lägga mig med kidzen men nope, här ligger jag i vanlig ordning och fnular på allt mellan himmel och jord och skuttar i och ur sängen. Som en skållad råtta. Vad gör man, ligger kvar? går upp? Jag GER upp! Skjut mig! Jag erkänner jag har seriösa sömnproblem för jag är inte trött på nätterna. Jag är trött på morgnarna och förmiddagarna!

Titta! Jag ser ju för 17 inte ens trött ut ju!!! (kamealjuset är konstigt för jag är inte röd på riktigt)

Bildbevis behövs!

Kategori:

Haha tre personer har undrat om jag skojjar när jag att jag ska ut i skogen och grilla! Jo men visst var det sant. Mätta på hotdogs åker vi hem kalla som isbitar. Nu kan vi köra total dekadens resten av dagen... Förutom jag då som ska springa 5km...

 

The fucking grill master!!!

Kategori:

På dagens to do schema är korvgrillning i Sundbyholm. Kidzen är lyriska. Jag? Not so much. Det är en sak med att ha barn man liksom inte kommer ifrån. Man gör verkligen saker som man egentligen knappt själv står ut med att göra för att barnen tycker det är kul. Till saken hör att jag måste erkänna att detta med grillning inte riktigt är min grej. Faktum är att jag inte riktigt har koll på hur man tänder en grill. Men skam den som ger sig!!!
Senaste grillknäppen fick jag med syster och då hade vi glömt grillverktyg sp jag fick ta en tång och en skiftnyckel från bilen för att vända på köttet. Men kul var det;) Bild från i somras... Vanilla, the fucking grill master!

Dags att börja träna igen.

Kategori:

Klarvaken och sörplar kaffe! För flera veckor sedan gjorde jag ett fystest och tränade som en tokdåre innan det. Efteråt föll allt platt och jag har seriöst varit jättedålig på att träna. MEN nu jäklar tänker jag ta tag i det igen. Jag är trött på att vara överaktiv och använda överaktiviteten åt att vara frustrerad. Nu ska jag springa av mig den, gör plankor och hantelträna HEMMA. Jo för att i mitt hem finns allt vad man behöver för att bli riktigt fitt så som löpband, olika hantlar, yoga matta, pilatesboll samt en uppsjö instruktionsvideos för core och yoga. Dessutom har jag löpoutfit för både höst och vinterväder samt bil för att ta mig ut till bästa spåren. Så vad väntar jag på?! INGET. I morgon kör vi!!! Nu är det slut på lastandet. Målet är att köra slut på mig så att jag börjar sova bättre (snittar just nu på 3-4 timmar sömn/natt vilket förvisso är helt ok för jag har inte dygnat på länge). Jag aka desutom försöka äta ett varmt lagat mål mat/dag och rosta macka räknas INTE! Måste ha ett mål jag tränar asbra om jag tävlar mot mig själv. Mitt mål är att träna så jag kan ha mina jeans i storlek 27 med en astight tröja utan att det sticker ut något någonstans över byxlinningen detta ska helst ske innan jul. 5 veckor! Detta fixar jag plättlätt!
Uppdaterar givetvis dagens träning här i bloggen=)

Vaniljmaränger!

Kategori:

Små söta maränger blev det av påsen med vanilj jag fick av systeryster. Dessa ska mina små tjejer få till dessert i kväll tillsammans med jordgubbsglass, jordgubbssylt och lite grädde. Onyttigt och väldigt rosa:) We like!!!

Vad var det som hände!

Kategori:

Hur kan en vuxen kvinna i 30årsåldern med barn vara helt ovetandes av att hon lider av ADHD.
Jo så här är det. Jag har vuxit upp med att jag är slarvig. Så är det bara, det tillhör min identitet. När jag bodde hemma bodde jag med min pappa som sköter sitt hem i militärisk ordning och tja, vi grälade en del över att jag oftast hade 0-koll på allt. Flyttade från min pappa till min pojkvän (som senare blev min make tillika ex-make). Min pojkvän var även han en galen pedant. Mina små egenheter med att glömma, slarva och ha dålig koll var endast små charmiga egenskaper. Tills den dagen för 1,5år sedan då vi skildes och jag skulle fixa allt själv för första gången i mitt liv och mitt liv förvandlades till ett inferno och hur jag än försökte och funderade så lyckades jag inte. Jag han inte vad andra hinner och jag började klura på hur andra gör. Gick tillslut till en läkare och frågade vad 17 som var fel på mig. Trodde att jag var deprimerad men jag var ju glad och igång med massor av saker hela tiden. Läkaren hade dock inte mycket tvivel om vad som var tokigt och när jag förvånad gick hem med beskedet ADHD-utredning och ringde upp mina nära och kära i ren förvåning så var det bara jag som var den förvånade. De flesta andra hade tänkt tanken och eller sa "ja men jo, så är det nog". På den vägen är det. Nu är jag mitt uppe i en utredning och det är väll inget tvivel om vad som var galet. Tänk hur fyra bokstäver kan ställa till det...

Storhandla, My Everest!

Kategori:

Någon har sagt att när man kommer under behandling för ADHD så kommer allt klarna. En av sakerna jag hoppas kommer klarna är att handla. Jag vet inte hur det är när en person utan ADHD handlar men av vad jag kan döma av de som lullar runt där i godan ro och handlar när jag handlar är att det inte är riktigt på samma nivå. När jag handlar så går jag in i butiken klurandes på hur många påsar jag ska packa i när jag betalat. Ställer mig vid grönsakerna och börjar plocka potatis och sneglar på listan och tänker att tamponger vore förädiskt att glömma så jag tar sats med min vagn och swichar till andra änden av butiken för att ta det medan jag kommer ihåg. När jag som bäst plöjer fram där så hinner jag reflektera över allt jag ser på vägen också. Korv, mjölk smör "wow pepparkakor!!! Det MÅSTE jag ha!!! Åh pepparkakor krävert sin julmust och det är åt andra hållet. Vänder och kör tillbaka. Vart var jag nu, ja visst plockade potatis. Jag behöver mjölk också.
Sen håller det på så här tills jag känner mig klar. Väl utanför kassan har jag totalt missbedömt antalet påsar och glömt 25% av det jag ska handla och givetvis tampongerna... Så då är det bara ut i bilen och langa i allt där och in igen för att handla det jag missat.
Detta var dagens storhandling. Det tog härliga 2timmar.

Men gött med en full kyl:)

Min studieteknik!

Kategori:

Jag har sjukt bra minne. Kommer ihåg allt som jag skriver ner och behöver aldrig mer kolla på lappen. MEN när jag struntar i att skriva ner då glömmer jag det direkt. Skumt! I skolan när jag pluggar så läser jag samtidigt som jag med extremt kladdig skrivstil snabbt skriver av det jag läser. Jag kan inte läsa det jag kladdar ner men det behövs aldrig för det som har skrivits ner sitter i huvudet. Jättekonstigt! Om jag endast skulle läsa min kurslitteratur skulle jag behöva läsa hundra gånger utan att direkt komma ihåg det. Alla har sin teknik. Dessvärre går det kopiösa mängder papper när jag pluggar på detta sätt. Men vem bryr sig, jag har aldrig kuggat en tenta=))

Tillbaka till skolan

Kategori:

I januari är det tillbaka till plugget som gäller efter ett långt studieuppehåll där jag planerat att jobba, sadla om, hoppa av mm. Jag måste erkänna att jag inte är supermotiverad MEN det är inte långt kvar tills jag är färdig. 1år och ca 3månader är kvar på min utbildning och sen kan jag ju göra vad jag vill med livet men jag kommer ha en utbildning att luta mig tillbaka på. Alltid något! Så kör bara kör! Kommer givetvis fortfarande jobba under tiden annars kommer jag inte stå ut. Så by by lediga dagar och hellu tentaångest!

Syster Vanilla to be, med rätta att sticka nålar i din rumpa!

Say no more!!!

Kategori:

I djup diskussion med mig själv!

Kategori:

Har hittat två jackor som jag gillar. Faktum är att jag känner i maggropen att den svarta är det enda rätta valet eftersom... hmm jag vill inte ens lyssna på det örat *lalala* för den färgglada är ju så sjukt snygg på bild... Har en mogen konversation med mig själv i mitt inre:
- Du kommer ångra dig om du tar den färgglada!!!
- Neeeej då den kommer lysa upp mitt liv!
- Neeeej du kommer ångra dig, vi har diskuterat sådant här förut.
- Jo fast denna gång är det annorlunda för att, för att hmm... JO, för att det är det!!!
- Jaja kom inte till mig sen när du ångrat dig!
- Jo, tänker jag visst göra det, gör jag ju alltid!

Klicketi klick, färgglad jacka får det bli=D

Bilderna har jag knyckt på the one and onley place att handla kläder på, nämlisch junkyard.se

Vinterkläder, BORTA!

Kategori:

Min svindyra vinterjacka är borta! Behövde förvisso inprigneras men det går ju iaf inte då den är borta i flytten. Hittar en vinterstövel vad 17 ska jag med endast en sko till. Hittade dock mina söta ballerinaskor som jag köpte i våras som försvann mystiskt i obruten förpackning. Min fina vita toppluva är även den BORTA! Bra planerat hörru, verkligen. Letar febrilt efter en snygg vinterjacka i lagom prisklass men hittar bara snygga som kostar 3000:- som minimum. Känns ju värt att lägga när man precis slarvat bort en sådan... Grrr! Så jag har en höstjacka och en blå stickad toppluva som jag knyckt av min pappa under tiden jag försöker införskaffa nytt och tills stövel nr 2 kommer fram får mina trogna converse tjäna mig ett tag till, dock med raggsockor. Ja, jag är hopplös!!! Som straff får jag gå ut så här in public;) Tur man inte är den som skäms i första taget;) Ok bilden visar faktigst en snäll version av hur illa det är så ni får ha lite fantasi!

Allergi

Kategori:

När jag var liten var jag allergisk mot en del saker men det växte bort i tonåren men nu i 30årsåldern har jag på kort tid fått en ordentlig reaktion på jordnötter med sår i munnen, kli i halsen och tjockt i luftvägarna. Sen även katter. Har besökt två personer med katt där jag kliat i ögonen och på näsan och näsan blir knallröd och rinner konstant. Tycker det är skumt att allergi bara dyker upp så här i 30årsåldern. Lär ju skaffa antihistamin utfall att. Jordnötsreaktion är ju inte att leka med och jag undrar ju om jag kommer reagera på fler grejer.

Hon är ett riktigt modelejon

Kategori:

Modelejon, världens bästa exfru och mamma. Det är kallt och självklart ställer jag upp på att köra mina kidz till dagis och fritids så de slipper gå och ta bussen. Min skitsnygga toppluva fick dölja mitt gedigna knullrufs som jag tenderar att få trots bristen på just liggat. Men är man ett modelejon som jag så kan man pull of även en marinblå toppluva.

Svarta blixten är frisk!!!

Kategori:

Med en mindre operation är hon nu frisk min underbara bil. Den är varken ny eller fin egentligen MEN den är snabb och äntligen slipper jag tigga om att låna min pappas bil med vedervärdig växelspak. Seriöst varför kör man manuell växel när det finns automat?! Helt stört! Nu kan jag åka och våldgästa vänner igen (oh noooo;))
Här är hon iaf min svarta blixt (bild från i somras)

Walk of shame?

Kategori:

Hahaha när man kl 09 en söndagmorgon står vid polisstationen och väntar på skjuts uppdressad och relativt sliten så kan man lätt tro att jag varit borta på äventyr under natten. Har dessutom delat soffa med inte mindre än två herrar MEN jag har varit from som ett lamm och inte gjort någonting med någon och att jag står vid polisstationen är faktigst bara en slump. Men folk glor och ler, den bjuder jag på;)

Natural?!

Kategori:

Försöker trappa ner på mitt grava red bullmissbruk, har stod det herbal och natural så jag tänkte att detta kan ju tom vara nyttigt!!! Men när innehållet visar sig vara blått så blir jag en smula konfunderad...

Dinner for one!

Kategori:

Fredagsmiddag, slog på stort och tillagade den på spisen tom. Helt otroligt produktivt. Spenatsoppa fick det bli (en storfavvorit).

Vaniljsocker till Vanilla

Kategori:

Fick den här söta påsen med vaniljsocker av min syster. Har haft den oöppnad i min väska i två dygn och faktum är att även om väska är stängd så doftar det vanilj bara när man går förbi. Det måste alltså vara bra skit i påsen. Frågan är vad jag ska göra med vaniljsockret. Vill ju inte slösa det på något ovettigt liksom... Förslag någon?

Relationshybris, njääää!

Kategori: Allmänt

Jag är singel och har varit i 1,5år snart. Jag trode att alla som blir singlar eftersträvar att hitta en partner men så är det inte. Inte för mig i alla fall. Jag trivs med att vara själv. På riktigt. Jag känner mig sällan ensam och gör jag det så har jag många nära och kära så jag behöver verkligen ingen respektive att behöva dela min sköna vardag med. Ibland funderar jag såklart kring detta med en relation, vore det inte mysigt att ändå ha någon men svaret blir alltid NEJ! Jag vill inte. Kan inte heller riktigt säga varför. Men tanken på att det på mina barnlediga veckor (och nu har jag barnen lite mindre än varannan vecka och lite mer än varannan helg men vi skriver varannan vecka för att intekomplicera till det). Visst någon kväll ibland skulle det vara mysigt att ha någon bredvid sig i sängen, framför tvn i soffan eller vid sin sida i mataffären men att någon ska vara det varje dag vägrar jag. Får alergiska prickar vid tanken. Någon har försiktigt sagt att du har inte träffat den rätta än. Men faktum är att jag  träffade en kille i somras som kort och gott var klippt och skuren för mig. Vi hade verkligen skitkul ihop och jag hade en riktig crush på honom. Desvärre ville vi olika saker. Något jag inser nu att jag undermedvetet visat genom att inte alltid prioritera att träffa honom först (väldigt sällan prioriterat honom faktigst). Jag blev lite deppig när jag insåg att han drog sig undan men jag är ändå glad för jag var stark nog att inte låte en crush få mig att göra något som jag efter några månader hade tröttnat på. För jo jag hade tröttnat och jag inser mer än någonsin att jag inte har tröttnat på mitt singelliv. För att komma hem efter jobbet och vara helt själv och inse att ja kan göra precis vad jag vill när jag vill är en känsla jag inte vill byta bort mot någon kille i hela världen.
Det har varit en kul resa sen jag blev singel och jag har verkligen lärt känna mig själv och kan njuta av att umgås bara med mig själv. Det är så jag känner just nu och har gjort länge men man ska aldrig säga aldrig (hahaha det är verkligen något jag lärt mig;))

Nytt batteri!!!

Kategori:

Nu har ho köpt sig ett nytt batteri. Haha nää det är inte till mig, eller jo det är till mig för det ska in i MIN bil;). Så snart kommer svarta blixten vara ute och slicka kurvorna igen. Shit vad gött! Nu ska jag bara försöka pilla in batteriet i bilen alternativt stå bredvid bilen och se söt och hjälplös ut så någon trevlig herre förbarmar sig över mig och stoppar i batteriet. Det visar sig;)

 

Lillstrumpa

Kategori:

För 5år sedan dog min mormor. Hon överöste mig med raggsockor som hon stickade. Med tanke på överflödet tänkte jag aldrig på att jag kunde lära mig sticka dem själv och lets face it, jag tycker ej det är kul att sticka så även om jag var bra på det hade jag troligtvis inte stickat.
Skrev dock en frustrerad status på FB ang min brist på raggsockor och att jag borde låtit min kära mormor lära mig medan hon fortfarande levde. Men så fick jag ett mjukt paket i brevlådan, en vän som har en mormor som fortfarande lever och överöser henne med raggsockor har skickat ett par av sina till mig. Så nu bor jag i dessa och måste säga att jag blev lite rörd av den fina gesten att gå till posten och ta sig tid att skicka dem <3

 

Batteriladdning

Kategori:

Ibland är jag en tråkig person och drar mig undan, stänger in mig och vill vara för mig själv. Idag är en sådan dag. Jag antar att det är mitt sätt att ladda batterierna. Nu är det ju inte så att jag sitter still i soffan utan jag flänger runt hemma men jag gör det själv och bara är. Så rolig är jag idag;) Har förvisso kört bil i 4timmar under dagen så kan ju vara det som gör att jag behöver vill huvudet;)

Tysk reklamfilm, starring systeryster!!!

Kategori:

I morgon kommer syster hem från portugal. Som jag längtat! Hela 6dagar har hon varit borta. Haha, det är lång tid från någon man i övrigt pratar med dagligen x flera. Fast SMS uppdatering har jag dock fått. Hon ska tydligtvis vara med i en tysk reklamfilm som spelades in i Lissabon. Lite coolt sådär;) Coolast är nog att reklamfilmen är tysk. Ser ölhävande gubbar i lederhosen och en förvirrad syster framför mig, allt till 99luftbalons. Nu kan reklamfilmen omöjligt vara så bra som den är i mitt huvud men det ska helt klart bli kul att se sen hahaha:))

I morgon blir det finniddag och massor av catching up <3

Ho är trött den där Vanilla

Kategori:

Jag är som en sådant där djur som går på batteri som har slut på batteri. Vill liksom ha all energi i världen och så fort minsta energi rinner till så kör jag igång på alla cylindrar i typ några minuter men slutar ändå med att jag hamnar i soffan med datorn på magen. Ska ta ett Hb på mig själv på jobbet då jag misstänker att det är det som spökar (oh yeh jag är ett sådant där bad ass som ger mig själv stick i fingret). Sen blir det snuskig blutsaft misstänker jag. Men såhär kan jag inte ha det!
Trodde aldrig jag skulle säga det men jag saknar min hyperaktiva sida. Vart är den? Kom tillbaka och gör mig hel igen! Jag vill känna mig som en omskakad läskflaska och bara vänta på att explodera. Inte som en avslagen sockerdricka...

Shit vad poetisk jag är!

Söndag, ja naturlich!

Kategori:

Söndag=lekparken, söndasmiddag med efterrätt och hyrfilm (hur Svensson är inte jag?). Det är också sista kvällen innan jag kör kidzen till skola och dagis och deras far tar över och sen syns vi inte på 10dagar. Därför känns det skönt att göra det lilla extra på söndagen för att få ett bra avslut liksom:). I morgon kallar plikten, ett av mina jobb har ringt som tokar under helgen i panik över personalbrist så misstänker att jag kommer ha en hel del att göra kommande vecka...

Nattugglar!

Kategori:



Har haft en mysig kväll med en kära vän H. Haha nu förtiden är det dessutom DrH (stört med tanke på att jag gick i 9an på högstadiet när vi lärde känna varandra på den tiden hade ingen av oss någon fancy titel). Tanken för kvällen var att jag och H skulle dricka lite vin och umgås, catching up osv efter att mina kidz somnat. MEN i mitt liv går ju aldrig planerna som tänk, resultatet blev...
Barnen var vakna när H kom och han fick titta på både lejonkungen, spöket Laban och My little ponny. Trode ju de skulle däcka i soffan men icke, de stack in i sovrummet och satte upp en pjäs i all hast, bockarna bruse hette den. Mycket bra föreställning måste jag säga. Kl 23:30 låg de dock som döda sillar och snarkade i kapp i soffan. Jag och H sippade vin till My little pony vinjetten som gick om och om och om ( barnen vaknade så fort jag försökte flytta dem eller stänga av tvn...) men faktum är att man kan ha en riktigt lyckad kväll trotts att planerna går åt skogen. Nu ligger jag vaken sedan länge och fnular på allt mellan himmel och jord, ett avsnitt av Greys Anatomy har också hunnits med. Börjar även undra om det ens är värt att somna eller om det är lika bra att dygna vid det här laget. Det visar sig...
Planering är för mesar, pungt!

Dinner is served, ADHD style!!!

Kategori:

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Detta är min standarkomentar när jag inte planerar i förväg väldigt noga.

Tanken var, potatisgratäng, laxfilé och tomatsallad.
Resultatet blev, potatisgratäng, halvstekt falukorv (laxen var fortfarande fryst när gratängen var klar och fick lösas genom att bytas mot falukorv) och hmm tomatsalladen han jag inte ens börja med.
Well, barnen är mätta och glada och jag behöver tänka om och tänka rätt till morgondagens middag. Detta är ingen engångsföreteelse dessvärre. Detta är jag i ett nötskal. Inser dessutom efter middagen att den blev serverad 45min för tidigt. Så misstänker att det blir laxfilé till kvällsmat sen;)

Men tja, lördagsmiddag inte lika festligt som planerat...

Fredagsmys med me, myself and I

Kategori:

Jag har korkat upp en flaska vin, tänt ljus och lyssnar på lite bra musik på spotify. Just nu går moneybrother's senaste skiva samt Of monsters and men varmt här hemma. Positivt med att ha fredagsmys själv är att jag själv regerar över vad som spelas och ingen gnäller. En annan positiv sak är att det blir en halv flaska vin kvar till morgondagen också. Trist med att ha fredagsmys själv är att jag inte har någon trevlig herre att förföra efter två glas vin. Men man kan inte få allt, så är det bara:))

Trevlig fredag!

Presentation, vem är Vanilla?!

Kategori:

Svårt detta med presentation. Jag är ingen helpräktig kvinna utan snarare motsatsen. Man ska väll egentligen nischa sin blogg men vet inte riktigt hur den skulle nischas. För de vanligaste kategorierna hör jag inte hemma i.

Träningsblogg?
Jag tränar men tycker helt ärligt att det är ganska tråkigt att träna. Ett nödvändigt ont liksom...

Matblogg?
Tror ingen vill se bilder på mina nutella makor och snabbnudlar. Dessutom tror jag de allra flesta redan vet hur det tillagas och inte behöver receptet...

Viktblogg?
Jag är inte tjock och visst några kilo ska väll bort till sommaren igen men behåller dessa i nuläget i brist på långkalsonger...

Shoppingblogg?
Jag hatar att gå runt på stan och glo på saker och köpa randomprylar. När jag handlar blir det en snabb runda, väldigt planerad för att inte komma hem med massor av crap jag inte behöver. Har dessutom inget behov av massor av skor och handväskor. Har svårt att få med mig alla nödvändigheter som nycklar och körkort mellan de två jag redan äger... Tre skulle bli katastrof!

Modeblogg?
Hahaha, nästa...

Inredning?
ASG, nästa!!! Jag dör...

Hälsoblogg?
Hmm det skulle nog vara en sluta rökablogg men jag trivs mkt bra med mina cigaretter solar dessutom solarie ibland för att bli lite piggare. Min kost är under all kritik. Så nää inte det heller!

En Vanillablogg?
Tja en blogg om en 30årig, andrenalinjunky, singel, mamma med ADHD, som faktigst gillar att gå ut och festa, föredrar krogen framför mysiga skogspromenader, bilen framför löprundan, rostat vitt bröd framför surdegslimpor och som hör och häpna trivs med livet iaf;P En Vanillablogg får det bli!!!

Höstlov, hela veckan!

Kategori:

Denna vecka är det höstlov. Har gått från att i början av veckan vara helgalen partypingla utklädd till Chuckey till att i slutet av veckan hämta trollen hos sin far och förvandlas till att vara 50tals fru (vet inte vad som är läskigast Chuckey eller 50tals-fru) dock utan förtryckande man. Men vem fan ställer sig och kokar lingonsylt 2012 liksom?! Men när kidzen vägrar ketchup vad gör man inte liksom... Sen har jag i ett svagt ögonblick lovat dem gediget bullbak. Känner mig helylle och 30år äldre än vad jag är.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.