Fröken Vanilla!

Fröken Vanilla är ett 33årigt yrväder med myror i brallan, häng med!!!

In löööööve

Kategori:

Fan det var länge sedan jag hade den där känslan av att en person käkar upp ens hjärna typ som pac man... Samt att 10000 fjärilslarver kläcks i magen. Har helt glömt hur jobbigt det är, men ja nu är det så och jag älskar det och hatar det på samma gång...

Shopping

Kategori:

Jag avskyr att gå i affärer och det mesta jag äger i form av kläder och skor är handlat via web-butiker. Favoritbutiken är junkyard. Så idag klickade jag hem denna. Har sjukt dåligt med kläder som man kan gå ut i på typ AW, restaurang, klubbar mm... Men denna kändes rätt och att den skulle passa så väl mig som till det ändamålet... Till detta, ljusa stuprör och högklackat:) Najs! Hoppas brevbäraren kommer med den redan i morgon:) (bild lånad från junkyard.se

Hemmaträning

Kategori:

Det blev hemmaträning idag. Såg att cyckelaffären utanför mitt hem var öppen så passade på att pumpa upp pilatesbollen och har kört igenom kroppen med den utan vikter. Spännande att se om detta kommer generera träningsvärk. Kan sakna att ha träningsvärk så man vet att träningen verkligen tar. Men hade helt glömt hur jobbigt det är att hålla balansen på bollen. Man får tänka på hållning och kärnan konstant då nyttigt är det nog iaf:) Får se om jag ger mig på en löprunda i hallen i kväll när det är lite svalare:))

Sömnlös i spökstaden

Kategori:

Livet på en pinne

Kategori:

Sitter i sängen och käkar godis och ser på film. Har ägnat dagen till en hel del kreativa saker samt ett viktigt möte. Detta med att bo själv är väldigt paradoxalt. Jag älskar det samtidigt som man i bland kan känna sig uttråkad. När dessa uttråkade stunder kommer önskar jag att jag hade en portabel ihopvikbar pojkvän att plocka fram ur garderoben. Haha, skulle vara sjukt praktiskt. Men seriöst hur härligt ser det inte ut att ha detta för sig själv? Godis, film som man valt helt själv samt att man kan ligga på tvären med händer och ben utsträckta hur man vill:))

Så fel men samtidigt så rätt!

Kategori:

Fan vårkänslorna nådde även en Vanilla-sten. Det har kläckts en hel näve fjärilar i min mage och jag fånler... Pinsamt och hemskt och alldeles underbart! Blää!

Ibland blir det bara rätt!

Kategori:

Idag har jag bokat tid på sjukhuset, samlat ihop papper till försäkringskassan bokat tvättid, sorterat tvätt. Börjat plocka fixa här hemma genom att förvandla min walk ON closet till en walk IN closet. Ibland när jag hittar en gnista av motivation så blåser det upp till ett eldhav av motivation och just idag blev denna motivation att göra sådant som är bra att göra. Så ibland blir saker bara rätt!

Det var det

Kategori:

Jahopp , då ligger man här igen då och barnhelgen är över än en gång. Har i vanlig ordning lite svårt för detta med att somna och är ju i vanlig ordning även hungrig vilket jag alltid blir på kvällar och nätter när medicinen går ur kroppen. Rött kött är det jag verkligen vill ha. Köttfärs som man steker med endast lök salt och peppar och äter det så är en sak som jag är RIKTIGT sugen på. Konstig sak att tycka om kanske men jag älskar det. Men seriöst, jag går inte upp och lagar det nu för det vore ju stört och jäkligt dumt att vända dygnet det första jag gör när jag ej har kidzen.

Sova sova sova!

Kategori:

Försöker mig på den ädla konsten att somna. Detta är inte så enkelt. Fattar inte folk som bara kan slockna utan att tänka på det. Vad är hemligheten?
Nu kan jag ju förvisso skylla mig själv en smula. Har slarvat något fruktansvärt med maten idag. Har lärt mig äta bättre på concerta men idag har jag tokslarvat vilket resulterade i akut hungernöd nu på kvällen. Det enda jag hade till hands var smörgåsar och jag får väldigt ont i magen av bröd så jag tänkte att Anton Berg chokladägg var ett vettigare exempel. Så här i efterhand känner jag ju att det inte alls var en bra idé. Blodsocker upp och ont i magen och varje gång jag äter choklad har jag någon romantisk tanke på hur gott det är men choklad är fan inte så jäkla gott. Ta och verkligen känn efter nästa gång du stoppar in choklad munnen!!! Du kommer bli förvånad eller så är det jag som är knäpp...

Detta känns föga sammanhängande så nu säger Vanilla natti natti

Vardag!

Kategori:

Dagen har gått åt till att sova, pyssla här hemma och drog även iväg en matbeställning med leverans i morgon. Skönt att veta att det liksom plingar på dörren och in kommer matkassarna. Inget tjafs liksom. Fick över mina barn idag som ska stanna tills på måndag morgon. Som vanligt, hoppas på tokfint väder så vi kan vara ute på äventyr i skogen. Nu verkar det ju dock bara vara jag som tycker att det är kul men jag blir så trött på att de bara vill sitta inne med varsin dator så jag mutar ut dem i naturen med hjälp av fika. Smart! Well, kanske inte men ut kommer vi iaf...

Dejting

Kategori:

Skriver inte mycket om detta. Mest pga att jag inte vill att personer jag träffar ska kunna läsa om det. Nu är väll sannolikheten inte särskilt stor men man vet ju aldrig. Men det händer faktiskt att jag träffar någon men som sagt är ju ganska hemlig med sådant. Ibland vill man ju dock bara skriva av dig men jag håller ändå inne med det. Så kryptisk är jag;)

Lyckan i vardagen och livet

Kategori:

Satt i bilen i eftermiddags på väg till ica Maxi. Det är i bilen jag tänker som bäst. Koncentrationen och fokus ligger på trafiken och då kan jag tänka bra på hur det känns i magen. Svårt att förklara hur jag menar men jag kan koncentrera mig på att känna efter utan att tankarna far iväg på tusen andra saker.
Inser att jag känner lycka. Det är ofta jag får dessa små skutt i magen av lycka. Jag har "put my shit together" liksom. Känslan av att verkligen klara sig helt själv och friheten det innebär är enorm. Som att ta bilen till tåget och dra på weekend, ta bilen hem från tåget och ta hand om allt och idag att bara åka och handla utan någon som helst inverkan av någon annan. Jag tar hand om mig själv och är fri liksom. Jag behöver inte rådgöra och meddela om jag ska iväg och behöver inte överlägga med någon vad jag ska handla eller om jag kan åka bort. Är så nöjd och just nu ligger jag och ser på film och ingen surar över att jag stör pga ljuset eller att jag kommer vara trött och tråkig i morgon (as if! Men iaf...). Jag är helt på det klara med att tvåsamhet fortfarande är mer anus än bra för mig. Tanken på att behöva bo med någon och rätta sig efter någon annans vilja och behov känns allt annat än lockande. Jag har mina små troll och det räcker för mig liksom.
Att vara ensam och att vara själv är inte samma sak. Jag är själv men det är sällan jag känner mig ensam och skulle jag göra det så har jag ju mina goa vänner:)

Starbucks

Kategori:

Det mytomspunna kaffet som jag alltid lyckats missa tills igår. Hittade ett starbucks i götet och blev såklart övertänd, gick målmedvetet in och beställde en stor mugg kaffe och smaklökarna förberedde dig för tidernas party. Helt plötsligt är muggen slut och kastad och jag inser att jag nyss drack starbucks legendariska kaffe utan att ha tänkt en tanke på det då min kontenta är att jag lika gärna hade kunnat köpa kaffe på McD. Ingen skillnad! På riktigt! Besviken... Wayns däremot, där finns det kaffe som man iaf tänker på är värt en extra 20a...

Götlaborg

Kategori:

Hemma igen efter Göteborg, eller kom igår. Inte en endaste bild har jag tagit heller. Lite trist. Har haft sjukt kul och träffat många fina människor. Men var ju uppenbarligen tvungen att sätta en Vanilla-twist på helgen så en liten utflykt till Salgrenska blev det också. Men inget farligt.

Måste säga att Göteborg verkligen fångar mitt hjärta. Jag älskar staden och förundras över att alla människor verkar så öppna, hjälpsamma (när man som jag är en virrpanna och inte hittar) och trevliga.

Snaaaaart

Kategori:

Snart framme i Göteborg. Har gått från sittandes till liggande ställning. Ingen concerta i världen får tågresor att inte generera myror i baken. Åkte förbi Skövde vilket var lite nostalgi då jag pluggade där för 6år sedan. Men jag är så uttråkad nu att jag inte ens kan skriva vettigt blogginlägg...

Göteborg!

Kategori:

Sitter på tåget till Gbg och ska spendera helgen med goda vänner:). Ska bli sjukt kul. Har dock migrän och är relativt snurrig på citodon vilket inte är kul men hoppas det ger med sig.

Sömnlös, medicinlös och således HOPPLÖS!

Kategori:

Fan jag bara tappar allt utan min medicin. Sorgligt men sant. Har inte hämtat ut ny medicin och imorgon är det jag som gör det ögonen böj. Har liksom tyckt att det funkar bra med listor och planering men det räcker uppenbarligen inte. Jag tappar och halkar på sidospår, glömmer och kommer inte igång med det jag ska eftersom jag gör allt annat istället. Som tex att plocka ut ny medicin...
Jag är ju inte beroende av medicin på det sättet så att jag dör om jag inte tar den. Men jag blir oförmögen att lyckas hålla en vettig vardag i rullning. Jag ligger ju inte på soffan när jag inte tar den, det är inte det som är problemet det är att absolut inget jag gör blir färdigt och jag prioriterar omedvetet helt åt skogen eftersom jag tappar fokus och pysslar med annat.

Ett typiskt exempel...
Idag var planen att ha tvättstugan, gå till lekparken, bära ut pappersinsamlingen och dammsuga. Vi kom iväg till lekparken och jag tänkte gå ner i tvättstugan på vägen, väl vid källardörren inser jag att jag inte har med den nyckeln. Så jag går upp till lägenheten och väl i hallen klurar jag på vad det var jag skulle hämta. Ser pappersinsamlingen och tar en av kassarna. Inser att det är dumt eftersom jag ska till lekparken och lägger tillbaka kassen och går ut i lekparken. Väl i lekparken kommer jag på tvättstugan igen. FAN! Struntar i tvättstugan och vi går in efter lekparken och upp i lägenheten efter en timme. Lagar mat och passar på att dammsuga under tiden, riset kokar över så hela spisen blir kladdig så dammsugaren får ligga utslängd mitt i vardagsrummet. Efter maten ser jag att jag glömt starta lunchens diskmaskin så det är bara låta tallrikarna stå och invänta diskmaskinen. Sätter igång lite film till barnen och försöker börja läsa lite kurslitteratur men den pockande känslan av att diskmaskinen inte är klar och att köket är kaos gör att jag inte kan koncentrera mig över huvud taget. När köket är fixat så vill barnen ha kvällsfika. Så jag skär upp en ananas som jag glömt att jag har, köket är nu stökigt igen. Det är i skrivande stund fortfarande stökigt och jag kan inte sova eftersom jag inte läst mer än kanske 30procent av det som ska vara inläst tills i morgon. Samt att jag funderar på hur i hellskotta jag ska komma upp om jag somnar nu... *ont i magen*
Så summasumarum, med medicin hade dagen blivit väldigt anorlunda. Jag kanske inte hade fått precis allt gjort men det jag hade gjort hade jag avslutat och jag hade kunnat prioritera det som var viktigt som tex att läsa.

Jisses

Kategori:

Dagens lista är lång och jag borde börjat tidigt. Har väntat på dammsugspersonerna som fick förhinder. Det rubbade mina planer och nu har jag svårt att komma tillbaka till planen. Är dessutom utan medicin idag vilket gör det hela lite svårare. Men nu jäklar får jag sätta fart.

Häftig känsla

Kategori:

Min dotter har fått mina gamla ponnyhästar och min Barbie. På tidigt 90tal var det väldigt trendigt med tygskor med spettssnören. Jag tog ett av dessa skosnören när jag var 10-11år och flätade in i min barbies hår. Idag bad min dotter mig att plocka bort skosnöret ur håret. Gick en konstig känsla i kroppen. Jag satt som 10-11åring och flätade in det. Tänk om jag hade vetat att det skulle dröja 20år innan jag skulle ta bort det och att det skulle tas bort för att min dotter ville det. Haha häftig känsla...

Dammsugsförsäljare

Kategori:

Jag brukar ALDRIG och då menar jag ALDRIG tacka jag när folk ringer och erbjuder gratis tvätt av soffa typ. Men i förrgår ringde de.
Jag står och försöker dammsuga upp saltet som är ingnuggat i den vita nya vardagsrumsmattan efter att ett nästan helt glas rödvin åkt ut över den. Jag klurar på hur 17 det ska gå till att få fanskapet rent.

*Ring ring!*
- Hallå!
- Hej vi ringer från (klatchigt företagsnamn)
- Ah, ok hmm
- Vi undrar om du vill ha en gratis tvätt av möbel heller matta?
- Matta?!! Hell yeh!!!
- När går bra?
- När kan ni?
- Söndag kl 13?
- Oh yeh ni är välkomna!

Nu jäklar! Upp till bevis svindyra dammsugarskrälle!!!

Mattan före:

Mina "idiotlistor"

Kategori:

Check check check!
Jag har en mobil app som jag använder som hjälpmedel för att inte röra till saker. Folk som inte har ADHD och är normalt strukturerade tycker säkert att detta är en idiotlista men det är det inte. Inte för mig iaf. Jag skulle göra dessa saker även utan listan men det skulle ta tredubbla tiden och en del saker skulle nog inte göras ska erkännas. Måste dock medge att bara för att det står på listan så gör det ju inte sig självt. Något jag fått för mig när jag började använda denna variant samt min kalender. Men nu har jag hittat någon form av system för att f saker och ting gjorda och det fungerar. Som oftast iaf:)

Små spontana stunder som räknas

Kategori:

Äldsta dottern var vaken mycket längre idag efter att de två små somnat. Vi låg i min säng och kikade på en film för lite äldre barn, småpratade och tände en ljuslyckta i mitt sovrum. Det är sådana här små spontana stunder som man mins sen.

Grrr snörvel morr ATCHO snörvel snörvel snörvel gruff

Kategori:

Kan inte sova, jag bara snörvlar och nyser. Blää! Min kropp driver med mig, har gått i en månad med förkylning på G som aldrig bryter ut. Nu när jag faktiskt kom på att det är pollen, DÅ bryter förkylningen ut ordentligt och det är en sådan där dryg variant då man nyser hela tiden och det rinner både ur ögonen och näsan och i svaljet samtidigt som man känner sig så där blossande varm på ögon och kinder.
Det är en sak som är lite tråkig med att vara singel, man har liksom ingen som serverar en varma drycker i sängen. Å andra sidan så var det ingen som gjorde det när jag inte var singel heller... och det i sin tur kan ha att göra med att jag trotts dunderförkylning inte kunde ligga stilla i sängen;)

Tv verkar vara min grej!

Kategori:

Idag fick jag veta av en närstående som blivit intervjuad av tv-3 att jag gör mig väldigt bra i TV, det hade de som intervjuat honom sagt (intervjun handlade om mitt program). De hade kallat mig för "medial" (inte den typen som snackar med spöken...) Detta är ju sjukt kul att höra och de som intervjuade är ju proffs! Blev sådär mallig så det lös igenom när han berättade det för mig;) I vanliga fall skulle jag nog komma på att jag vill göra TV karriär och köra all in, men jag orkar inte följa den impulsen. Är så sjukt trött i huvudet av alla järn jag har i elden och bollar jag redan har i luften. Allt jag redan är igång med är också saker jag vill göra nämligen. Att göra tv och faktiskt få jobba med det verkar vara en lång och krokig väg dessutom och jag hatar långa krokiga vägar. Jag vill ta mig från punk A till punkt Ö bums inte behöva tramsa runt på alla andra bokstäver som typ D, H och D (igen);))

Tortelini al'a vanilla

Kategori:

Barnen har entrat inför en helg hos mig. Känns otroligt bra. Bestämde mig för att laga god middag eftersom jag glömde ta min medicin idag och faktiskt var hungrig själv också och hade någon form av motivation. Det fick bli tortelini al'a Vanilla. Det är typ hackad gullök, vitlök, färska hackade tomater, salt, peppar, basilika, vinäger och socker som man fräser ihop tills det är en riktig gegga sen smular man i massor av fetaost som inte ska smälta helt. Detta äts med pasta eller som idag, tortelini:) Riktigt gott! Skulle lägga ut bild om jag hunnit fota maten bär den fortfarande såg fin ut;) Resterna i kylen ser föga delikata ut... Men ni kan få en bild på min kvällsmacka;) Detta mina kära vänner är nog kanske topp 3 i godaste brödet som finns...

Jag vaknar varje morgon med en extra kromosom

Kategori:

Har vaknat varje morgon senaste månaden och tänkt "Fan nu börjar jag bli förkyld, blää!"
Sen har jag kollat mig i spegeln och tänkt "har jag sovit med smink, är jag bakis eller varför ser det ut som att jag har en extra kromosom liksom (ögon som bollar)" jag har skakat täcken, kuddar och gud vet vad. Varje år är det samma visa. Innan jag kommer på att det är det där nedra förbaskade pollen!

On och off, adhdtankar...

Kategori:

Idag har varit en onödig dag. Saker hade kunnat flyta på enligt mitt schema som jag är så beroende av, istället har jag väntat och funderat och lagt ner väldigt mycket tankemöda på onödiga saker istället för att faktiskt koncentrera mig på sådant som är vettigt. Men om mitt liv såg likadant ut varje dag utan variation och spänning skulle jag bli galen men om variationen och spänning gör att jag tappar fokus på det som är nödvändigt så blir det ett moment 22. Eller the circel of ADHD;P Det är nog därför ADHD är en diagnos, just för att i vårt samhälle fungerar det inte att leva antingen "all in" eller "all off" beroende på dagsform. Man måste försöka hålla medelfart hela tiden. Det är det som gör att vi med bokstäver har bokstäver.