Fröken Vanilla!

Fröken Vanilla är ett 33årigt yrväder med myror i brallan, häng med!!!

Dagen blev inte alls som jag planerade

Kategori: Allmänt

I morse när jag i vanlig ordning låg i sängen med morgonkaffet så ploppade den första aurabågen upp men ingen huvudvärk, skönt. Sen framåt förmiddagen ploppade en ny autabåge upp och blossade upp i ett ordentligt migränanfall. Bara att ställa in dagens "to do" och lägga sig i fosterställning och släcks lampan. Har börjat känna ilska när jag får migrän. Förut tyckte jag det var jobbigt men accepterade det. Nu blir jag förbannad på att det liksom förstör mina planer. Hjärtat plockade iaf upp mig efter jobbet och vi åkte och handlade inför helgen (jag, lätt groggy på citodon). Kom iaf iväg och köpte ceratin vilket var en sak jag skulle göra. Sen var han gullig och köpte godis till mig så vi kröp ner i sängen efter middagen och kollade på tv-serier och syndade godis. Misstänker dock att det var bra för huvudvärken är borta nu😊

 

Hälsostreak

Kategori: Allmänt

Det här hälsostreaket jag skrev om tidigare som ska pågå till 14/2 går riktigt bra. Visst fuskas det ibland men i det stora hela går det bra. Har äntligen fått upp gymglädjen igen och det är vad jag sökt senaste typ halvåret. Har tränat ordentligt en kortare period och vipps så ploppar musklerna fram igen. Jättekul! Trodde jag skulle behöva hålla på mycket längre för att få resultat men det behövdes inte:) Kör bara kör!

Ett år med bokstäver

Kategori: Allmänt

För ett drygt år sedan fick jag min absoluta adhd-diagnos och när jag samtalat med de i mitt team nu så är det inte samma tjej som kom in dit förra året. Alltså positivt:) Vad gör en adhd-diagnos för skillnad för en person som redan levt i 30år med den? Jo, man lär sig att de där sakerna som inte fungerar beror på något och inte är kronisk tillfällig hopplöshet.man lär sig att alla svårigheter man har beror på något, det blir liksom inte bättre för att man skärper sig. Man måste hitta strategier för att lösa det. De impulsiva tokigheterna har minskat drastiskt och jag hittar fler och fler sätt för att göra livet enklare med mina bokstäver.

Illa!

Kategori: Allmänt

Jag är kass på att blogga regelbundet, det erkänner jag. Ska bättra mig!

1,5månads hälsostreak

Kategori: Allmänt

Ända till alla hjärtans dag ska jag och mr boyfriend ha hälsostreak precis som jag skrev om längre ner. Vägde in mig idag med lätt ångest och har ett BMI på 22,1 vilket är mycket för att vara mig. Nu ska jag inte väga mig fören på alla hjärtans dag. Nu lägger jag fokus på att träna på de extrakilon jag har och använda det extra bränslet att bygga muskler med. 
Kör bara kööööööör!
45min roddmaskin blir dagens träning😊👍

Toffelhjältinan (typ... isch...)

Kategori: Allmänt

Ja, vad är toffligare än kvinnor (även män) som helt plötsligt byter intressen efter sin pojkvän? Typ inget va?
Well, jag har ett erkännande! 
Jag har aldrig någonsin tittat på sport. Eller, jo... på hästhoppning för där kan jag reglerna. 
Det är nog just det där med att förstå reglerna som gör själva grejjen. 
Min käre pojkvän är väldigt sportintresserad och just hockey är favoriten. Så i 7månader har jag nu lyssnat på begrepp som reducering, iceing, kvittering, JVM, allsvenskan etc. 
Idag har jag kollat på just hockey och faktiskt uppskattat det mycket pga av att jag ofrivilligt lärt mig reglerna och begreppen för att jag nu hört dem i flera månader.
Men jag skäms! Inte för att jag tyckte att det var kul och så utan för att jag framstår som just en sådan tjej som börjar gilla något bara för att min kille gör det. För nej, jag hade aldrig kommit på att titta på hockey om jag inte slagit mig ner i soffan bredvid honom med min dator, mobil eller bok för sällskapet men ändå halvhjärtat lyssnat på hans prat och sneglat på TVn när det hänt något viktigt i matchen.
Men å andra sidan har jag fått herrn att köpa kläder till sig av mitt favvomärke WESC. Något han nog inte gjort om jag inte introducerat till det. 
Så vem skulle inte hitta nya saker när man umgås tätt med en ny person? 
Jag kommer nog aldrig bli en renodlad sportnörd men visst, jag verkar uppenbarligen uppskatta viktigare hockeymatcher nu när jag fattar vad som händer i spelet och inte bara att det blir mål... 



Då kör vi!

Kategori: Allmänt

Jag har INTE avlagt något nyårslöfte men under en och en halv månad ska jag inte väga, mäta eller göra ngt sådant. Jag har en "kick in" där jag under denna tid tänker träna och sköta kost så bra som jag bara kan. Sen om 1,5månad kollar jag upp vad jag åstakommit. I dag börjas det lätt med en PW och i morgon med gymet. Jag tror att de extra kilon man lagt på sig under julen är perfect som bränsle till att bygga lite muskler. 
Så alla ni som har ångest över extra julkilon! Ta vara på dem på gymet! Hör allt för många som vill banta först och sen börja på gyma, jag säger, börja bums! 
KÖR, BARA KÖÖÖÖÖR!!!!!

Första dagen på 2014

Kategori: Allmänt

Nyårsafton blev väldigt bra. Middag vaka och fira in det nya året med alla mina fyra favoriter. Gillar när jag har förmånen att få ha alla fyra samtidigt och man liksom inte behöver sakna någon alls!  Idag, första dagen på nya året  spenderades med de samma i lekparken och sedan med pizza och soffhäng. Vad gör man annars liksom?! ;)